Ce se întâmplă cu românii care se îmbolnăvesc de COVID-19 în străinătate. Țările care suportă cheltuielile și carantinarea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Sezonul estival s-a deschis peste tot în Europa, multe dintre zborurile de legătură au fost reluate, însă trebuie știut faptul că doar două țări de pe continent suportă cheltuielile medicale și carantinarea în cazul în care vă infectați cu coronavirus, în perioada concediului.

Așadar, trebuie să respectați toate condițiile de protecție, igienă și distanțare socială, pentru a nu avea surprize neplăcute și foarte costisitoare.

Grecia și Cipru sunt unele dintre destinațiile considerate sigure din Europa, în contextul pandemiei de coronavirus. De asemenea, doar în aceste două țări, statul suportă cheltuielile medicale și carantinarea.

 

Asigurarea de călătorie care include şi acoperirea costurilor medicale este soluția

 

Trebuie știut că o zi de internare medicală în majoritatea statelor lumii costă între 500 şi 1500 de dolari, iar transportul aerian special, cu aero-ambulanţă, poate varia între 20.000 şi 250.000 de dolari, relatează playtech.ro.

Asigurarea de călătorie care include şi acoperirea costurilor medicale în caz de îmbolnăvire, accident sau deces este cea mai bună protecţie pentru astfel de situaţii. O astfel de asigurare oferă călătorului posibilitatea accesării imediate a asistenţei medicale necesare şi oferă familiei sale confortul şi siguranţa că, orice se întâmplă, el beneficiază de asistenţă şi îngrijire iar costurile sunt suportate de compania de asigurări.

Potrivit noilor informații emise de INSP, bilanțul total al infectărilor cu noul coronavirus continuă să fie în creștere, în România. De la ultima informare au fost raportate alte 411 noi cazuri de infectare cu COVID-19, iar bilanțul total a ajuns pe data de 26 iunie la 25. 697.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel