Ce să faci ca să nu îți mai fie foame tot timpul. Trucuri care au grijă de silueta ta

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Trucuri eficiente pentru a combate foamea provocată de anxietate și stres. Cum să scapi de golul din stomac? / Foto: Unsplash
Trucuri eficiente pentru a combate foamea provocată de anxietate și stres. Cum să scapi de golul din stomac? / Foto: Unsplash

De cele mai multe ori, atunci când suntem anxioși sau stresați, ne îndreptăm spre mâncare ca un refugiu pentru a ne simți mai bine și a ne calma. Iată câteva trucuri pentru a evita mâncatul în exces.

Ritmul nostru modern de viață, munca și preocupările zilnice ne pot face să ne simțim foarte ușor stresați și anxioși. În acel moment, mâncarea poate deveni cel mai mare dușman al nostru: consumăm calorii inutile și apoi ne simțim vinovați pentru că le-am consumat. Devine un cerc vicios din care este greu să ne desprindem, dar, din fericire, există câteva soluții ușoare.

Așa că astăzi, am decis să alcătuim o listă de sfaturi ușoare și eficiente pentru a evita mâncatul în exces atunci când te simți stresat sau treci printr-o perioadă dificilă. Iată trucurile salvatoare!

 

1. Mestecați gumă când sunteți stresat


Guma de mestecat este un tratament foarte eficient atunci când vine vorba de reducerea stresului. Atunci când începi să te simți neliniștită sau supărată, poți mesteca gumă fără zahăr pentru a te ajuta să rămâi calmă și concentrată.

De asemenea, potrivit acestui studiu, mestecatul gumei fără zahăr poate reduce aportul zilnic de calorii, crescând în același timp cantitatea de energie pe care o ardem în fiecare zi. Aceasta este o veste bună!

 

2. Bea ceai


Infuziile pot fi aliați puternici atunci când vine vorba de a ne păcăli creierul să creadă că nu ne este foame. De fiecare dată când te simți neliniștită și vrei să alergi să deschizi frigiderul, optează în schimb pentru a-ți prepara un ceai relaxant. Nu numai că te vei simți mai relaxată, dar vei reuși să îți hidratezi organismul și să elimini toxinele.

Cel mai important, te vei simți satisfăcută, ceea ce este exact ceea ce căutăm aici. Poți încerca o infuzie din frunze de lămâie și busuioc, care are un efect antistres, sau ceai roșu, care este un antioxidant și ajută la controlul apetitului.

 

3. Spune nu băuturilor stimulante


Cafeaua și orice tip de băutură care conține cofeină sunt cunoscute ca fiind inamicii a tot ceea ce ține de calm și relaxare. Această substanță (care este de obicei combinată cu zahăr) crește cantitatea de adrenalină prezentă în corpul tău și accentuează simptomele de stres și anxietate.

Apoi, se declanșează un cerc vicios: te simți mai stresat și vrei să mănânci mai mult. De aceea, în loc să luați micul dejun cu cafea sau să beți un suc la prânz, este mai bine să alegeți o ceașcă de ceai sau un pahar de limonadă.

Vezi și: Amestecă sare de mare cu șampon. Beneficiile magice ale folosirii sării îți vor economisi bani și timp

 

4. Mănâncă mâncare picantă, dar nu în fiecare zi


Unele cercetări susțin că adăugarea de ardei iute la masă ar putea reduce pofta de mâncare. Substanța care face ca ardeii iuți să fie picanți face ca organismul să se simtă sătul și arde mai multe calorii decât alte alimente. Acest lucru se datorează faptului că organismul dumneavoastră folosește mai multă energie pentru a procesa căldura din ardeii iuți.

Așadar, dacă vă simțiți anxios, puteți încerca acest truc pentru a vă satisface pofta de mâncare și pentru a evita să mâncați din nou la scurt timp după masă. Dar ai grijă să nu îl folosești zilnic, pentru că altfel corpul tău se va obișnui cu el și nu va mai produce același efect.

 

5. Evită roșul și galbenul în mâncare


Știai despre culori că au o influență uriașă asupra apetitului tău? Atunci când vedem o mâncare sau un ambalaj cu una dintre nuanțele menționate în titlu, creierul nostru declanșează o serie de mecanisme care ne fac să ne simțim flămânzi.

De aceea, este recomandat să eviți alimentele cu aceste culori din bucătăria ta dacă vrei să slăbești. Astfel, îți va fi mai ușor să eviți nevoia și pofta de a mânca atunci când te simți anxios sau stresat.


6. Mănâncă alimente care te ajută să produci "hormonul fericirii"


Serotonina este cunoscută sub numele de "hormonul fericirii", pentru că, practic, se ocupă de reglarea stării noastre de spirit. Atunci când nivelul de serotonină este scăzut, avem tendința de a ne simți mai stresați și mai instabili emoțional, ceea ce ne poate determina să poftim la mai multă mâncare în cantități mai mari.

Este esențial să vă reglați corect nivelul de serotonină din organism pentru a avea o dietă echilibrată. În mod normal, corpul tău face acest lucru pentru tine, dar poți consuma și alimente bogate în triptofan (o substanță care ajută la nivelarea serotoninei noastre), precum ananasul, spanacul, prunele și avocado. În acest fel, îi vei oferi organismului tău ajutorul de care are nevoie pentru a reveni pe drumul cel bun.

Vezi și: Ce s-ar putea întâmpla cu pielea ta dacă nu mai mănânci sare

 

7. Mănâncă pâine cu ulei de măsline la micul dejun


Cu toții iubim un mic dejun consistent, mai ales în weekend. Cu toate acestea, un studiu a descoperit că unele alimente bogate în grăsimi nesaturate, cum ar fi avocado, uleiul de măsline și nucile, sunt foarte eficiente atunci când vine vorba de a-i spune creierului tău că ai mâncat suficient.

Dacă treci printr-o perioadă stresantă, ia în considerare schimbarea micului dejun și mănâncă pâine cu puțin ulei de măsline, în loc de ouă și clătite. Te-ar putea ajuta să eviți mâncatul în exces din cauza anxietății în timpul zilei.

 

8. Activează-ți nasul cu aroma de mentă


Există dovezi care sugerează că aroma de mentă poate funcționa ca un bun supliment pentru a reduce pofta de mâncare și pentru a vă ajuta să consumați mai puține calorii în timpul zilei. Poți păstra la îndemână un ulei esențial cu această aromă și să-l miroși de fiecare dată când te simți neliniștită sau stresată.

Nu numai că te vei bucura de un parfum plăcut, dar îți vei ajuta și organismul să nu consume alimente inutile.

 

9. Mănâncă ceva atunci când te simți neliniștit


Dacă vă confruntați cu simptome de anxietate sau stres și începeți să simțiți un apetit incontrolabil, cel mai bine este să mâncați ceva în loc să faceți un efort uriaș pentru a nu o face. Dar totul se reduce la ceea ce mănânci.

Alegeți un produs sănătos - gândiți-vă la nuci, în general, dar mai ales la nuci, la o jumătate de banană sau la fructe roșii - pentru a vă ajuta să evitați senzația de foame și pentru a preveni alte pofte.

Vezi și: Șapte trucuri chinezești străvechi care te ajută să arăți mai tânără. Vor da rezultate imediat ce le vei pune în aplicare

 

10. Petreceți între 20 și 25 de minute la ora mesei


Uneori se întâmplă ca același ritm rapid și agitat în care trăim să ne determine să mâncăm în grabă. Poate că ești genul de persoană care stă în fața calculatorului și mănâncă prânzul în timp ce încă lucrează. Sau poate că iei cina în timp ce îți verifici telefonul mobil sau e-mailurile. Dar ora mesei ar trebui să fie aproape un ritual.

Este foarte important să vă luați cel puțin 20-25 de minute pentru a mânca în liniște și fără distrageri. În acest fel, veți oferi creierului dumneavoastră timpul necesar pentru a procesa ceea ce faceți și, în cele din urmă, vă veți simți sătul. Aceasta este o modalitate excelentă de a evita consumul de calorii inutile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel