Ce s-ar face italienii fără badantele românce: O bătrână a sunat la Carabinieri...

Narcis Popa |
Data publicării:

Nu de puține ori italienii au ales să se poarte urât cu badantele românce, care au grijă de bătrânii lor. O poveste recentă arată că pe lângă treburile casnice de care româncele ajung de cele mai multe ori să se îngrijească, acestea au și un rol deosebit de important: le alungă singurătatea bătrânilor care ajung să fie vizitați foarte rar de rude. 

Cele mai norocoase badante românce au avut norocul ca de sărbători să poată ajunge la famiile din România, iar altele nu au avut încotro și au rămas în Italia, acolo unde au continuat să muncească și de sărbători.

O poveste recentă relatată de presa italiană arată și obstacolele psihologice pe care italiencele care nu au parte de o persoană care să stea lângă ele le întâmpină: o bătrână din Italia a sunat la Carabinieri pentru că era singură de sărbători. 

Bătrâna locuiește în Marano are de 90 de ani și este invalidă. Femeia a sunat la numărul de urgență, arătând operatorului starea de spirit în care se afla. 

"Vreau doar să vorbesc puțin, sunt singură, copiii mei sunt departe", i-a spus aceasta . '

Carabinierii, impresionați de povestea bătrânei, au decis să meargă la ea pentru a-i asigura companie de sărbători. Apoi au alertat serviciile sociale ale orașului Marano, relatează il messagero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel