Ce i-a transmis Comisia JURI preşedintelui Parlamentului European cu privire la Rovana Plumb

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Juridice Lucy Nethsingha i-a transmis preşedintelui PE David Sassoli că Rovana Plumb nu poate să îşi exercite atribuţiile de comisar european, în conformitate cu Tratatul şi Codul de Conduită.

„Ca răspuns la scrisoarea dumneavoastră din 26 septembrie 2019, aş dori să vă informez că la întâlnirea din 30 septembrie 2019, Comisia pentru Afaceri Juridice a conchis, potrivit articolului 2 (3) (c) din Anexa VII a Regulilor de procedură ale Parlamentului European, că doamna Rovana Plumb, comisar european desemnat pentru Transporturi, nu este în măsură să îşi exercite atribuţiile în conformitate cu Tratatul şi Codul de Conduită", a precizat Lucy Nethsingha, în scrisoarea trimisă preşedintelui PE.

Citește și Viorica Dăncilă a RĂBUFNIT: „Rovana Plumb nu este în niciun conflict de interese. Vom face o NOUĂ PROPUNERE"

„V-aş fi recunoscătoare dacă aţi putea informa preşedintele ales al Comisiei Europene asupra acestei decizii şi să ţineţi la curent Comisia pentru Afaceri Juridice în legătură cu paşii pe care intenţionează să îi facă preşedintele ales. Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Juridice, Lucy Nethsingha", mai arată sursa citată de Mediafax.

Citește și Ursula von der Leyen, CERERE URGENTĂ pentru Viorica Dăncilă

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul PNL Rareş Bogdan. Comisia a trimis ite o scrisoare către preşedintele PE David Sassoli.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României şi Ungariei să propună „persoane adecvate" şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri.

Citește și Călin Popescu Tăriceanu, MESAJ pentru Viorica Dăncilă: „Îi solicit să se abţină!"

Ursula von der Leyen „aşteaptă noi nume" din partea României şi Ungariei, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de site-ul Politico.eu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel