Ce este și cum se completează Formularul de Localizare a Pasagerului, documentul obligatoriu la intrarea în țară după 20 decembrie

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Ce este Formularul de Localizare a Pasagerului (PLF), documentul care va fi completat obligatoriu de toți cei care intră în țară după data de 20 decembrie 2021. Ce informații conține documentul și unde va trebui completat.

Toți cetățenii, români și străini, care vor intra în România începând cu 20 decembrie, vor fi obligați să completeze un Formular de Localizare a Pasagerului (PLF) - Passenger Locator Form, un document digital care va ajuta autoritățile să urmărească fiecare persoană și contacții acesteia. Măsura vine în contextul extinderii tulpinii Omicron dar şi pe fondul creşterii semnificative a numărului de români din diaspora care vin să-și petreacă Sărbătorile de Iarnă acasă.  

Ce date va conține Formularul de Localizare a Pasagerului (PLF) 

 

Printre datele personale pe care fiecare persoană le va furniza autorităţilor se numără numele, CNP-ul, adresa de e-mail, numărul de telefon, modalitatea de transport, tipul de mijloc de transport, numărul mijlocului de transport, adresa la care vor locui pe teritoriul României. Aceste date vor fi folosite de autorităţi ca să identifice rapid oamenii care au intrat în contact cu o persoană infectată cu Sars-CoV-2. Cei care nu completează formularul riscă o amendă de 5.000 de lei, potrivit proiectului de act normativ. În zilele următoare este așteptată varianta finală a documentului care va conține toate regulile exacte. 

Este important de menționat că documentul va fi completat, cu cel mult 24 de ore înainte, de absolut toate persoanele, atât străini, cât şi cetăţeni români, care intră în România pe calea aerului (toate zborurile, inclusiv cele private) sau pe mare (numai navele de croazieră), precum şi terestru.

Formularul va putea fi completat pe http://plf.gov.ro/.  

Passenger Locator Form (PLF) a fost implementat în mai multe state europene

 

Formularul de localizare a pasagerului - Passenger Locator Form (PLF) - va fi operaționalizat în România până în 20 decembrie, a declarat recent ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Acest formular este implementat deja în mai multe state europene, fiind folosit, de exemplu, de românii care au mers în această vară în vacanță în Grecia, și va deveni obligatoriu în Uniunea Europeană.

Formularele de localizare a pasagerilor (PLF) sunt folosite de autoritățile de sănătate publică pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care călătorii sunt expuși COVID în timpul călătoriei lor cu avionul, cu trenul, cu vaporul, cu autobuzul sau cu mașina personală, conform platformei euplf.eu.

Informațiile pe care călătorii le completează în acest document pot fi folosite de autoritățile de sănătate publică din țările de destinație pentru a-i contacta rapid.

Țările care implementează acum PLF permit prezentarea acestui document atât pe hârtie, cât și în format digital, prin utilizarea unui formular digital unic european de localizare a pasagerilor (EU digital Passenger Locator Form – dPLF).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel