Cazuri de COVID-19 descoperite pe o navă de croazieră. Turiștii, debarcați de urgență pe o insulă din Spania

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Aproximativ 300 de turişti au fost nevoiţi să-şi încheie croaziera de Crăciun cu o săptămână mai devreme, fiind debarcaţi duminică pe insula spaniolă Gran Canaria după ce la bordul navei au fost descoperite mai multe cazuri de COVID-19.

Turiştii se aflau într-o croazieră de Crăciun, însă au fost nevoiţi să-şi încheie sejurul cu o săptămână mai devreme, fiind debarcaţi pe insula spaniolă Gran Canaria, după ce la bordul navei au fost descoperite mai multe cazuri de COVID-19, a anunţat operatorul german al navei Tui Cruises, relatează agenţia DPA, preluată de Agerpres.

Alerta a fost dată când patru turişti au fost testaţi pozitiv, iar ulterior au fost confirmate şi alte cazuri după testarea tuturor pasagerilor şi a întregului echipaj.

Cei infectaţi şi contacţii lor au fost izolaţi la bordul navei şi urmează să intre în carantină într-o locaţie de pe insulă.

Potrivit operatorului navei, niciuna dintre persoanele infectate nu a acuzat simptome severe de boală, scrie Agerpres.

 

Valul Omicron a ajuns în Spania: Rata de infectare a ajuns la un nivel de risc foarte ridicat

 

De asemenea, în zonă sunt înregistrate tot mai multe cazuri, iar rata de infectare în Spania cu noul coronavirus a depăşit 500 de cazuri la 100.000 de locuitori. Incidenţa s-a dublat de la începutul lunii decembrie. 

Rata de infectare cu noul coronavirus din Spania a crescut vineri la peste 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, depăşind pragul considerat de „risc foarte ridicat”, conform Ministerului Sănătăţii, şi s-a dublat de la începutul lunii decembrie, informează Reuters.

Vineri, rata de infectare sau incidenţa, măsurată în ultimele 14 zile, a fost de 511 cazuri la 100.000 de locuitori, în creştere cu 38 de puncte, faţă de 473 câte au fost joi. Conform datelor Ministerului Sănătăţii, au fost 33.359 de noi infecţii şi 41 de decese.

Aproximativ 80% din populaţia de peste 47 de milioane de locuitori a Spaniei a fost complet vaccinată împotriva Covid-19, iar aproximativ 10 milioane de persoane au primit şi doza Booster.

De la începutul pandemiei, Spania a înregistrat 5,46 de milioane de cazuri şi 88.708 de decese.

În această situaţie alarmantă nu se află doar statul din Peninsula Iberică. Un nou val de infecții cu noul coronavirus a lovit întreaga Europă, zeci de mii de cazuri fiind raportate în mai multe state precum Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia sau Italia. O altă mare problemă o reprezintă răspândirea variantei Omicron, lucru care a făcut ca mai multe state europene să impună noi restricţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel