Cazul Sorinei, departe de FINAL. Instanţa dispune AMÂNAREA judecării

Andreea Cosma |
Data publicării:

Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dispus, joi, amânarea pentru data de 3 iulie a judecării cauzei în dosarul referitor la minora de opt ani, din localitatea Baia de Arama, care a fost adoptată de o familie din SUA, de cetăţenie română, potrivit Agerpres.

"Nu s-a pronunţat o soluţie pe fond. Judecătorul a dispus amânarea judecării pe data de 3 iulie, ora 11,00, în vederea comunicării unor cereri ce s-au depus la dosarul cauzei", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, judecătoarea Alina Andreea Danciu.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a contestat în instanţă decizia judecătorilor prin care fetiţa din Baia de Aramă a fost dată spre adopţie unei familii din SUA şi a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră.

Citeşte şi: Asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, AUDIATĂ

Licu a formulat luni o cerere de ordonanţă preşedinţială către Tribunalul Mehedinţi, prin care a solicitat interzicerea părăsirii ţării de către minoră. Tribunalul Mehedinţi a declinat competenţa către Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, printr-o acţiune adresată Curţii de Apel Craiova, a fost formulată, luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod de procedură civilă a fost solicitată şi suspendarea executării acestei hotărâri.

De asemenea, procurorul general a cerut în instanţă interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţă, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Parchetul General susţine că, pe 21 iunie, procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a fetiţei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, vineri, o percheziţie la domiciliul asistentului maternal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel