Cazul gemenelor înjunghiate de tată nu este unul izolat: Ca să se răzbune pe soția care voia să îi ia fiul în Italia, și-a tăiat copilul cu drujba

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Crima oribilă petrecută la Roman pe data de 6 noiembrie 2021, când un bărbat, Nicolae Damian, de 40 de ani, şi-a înjunghiat soţia şi fiicele gemene în vârstă de nici trei luni, una dintre ele decedând, nu este singulară în analele judiciare din judeţul Neamţ. Un caz de o atrocitate similară s-a petrecut în 2013, când un bărbat și-a tăiat copilul cu drujba, ca să se răzbune pe soția care voia să îi ia fiul în Italia.

Cazuistica judiciară din Neamţ arată că recenta crimă de la Roman, în care un membru al familiei a vrut să se răzbune pe ceilalţi făcând un masacru, nu este singulară.

Psihologii le „explică“ ca fiind nedoritul final al tensiunilor acumulate în familii din diverse cauze, lipsuri financiare, alcool, gelozie, divorţ, astfel că uciderea copiilor este considerată ca o pedeapsă, o răzbunare îndreptată de cele mai multe ori împotriva soţiei, în momente când raţiunea dispare, posibil şi pe fondul unor afecţiuni.   

Vezi și: Mama gemenelor înjunghiate, mărturii cutremurătoare: „Pentru viaţa mea a plătit Sofia şi Melania se luptă să supravieţuiască!”

Apoi apare sentimentul de culpabilizare, astfel că în unele cazuri autorii recurg la gesturi suicidale, unele duse până la capăt, altele rămase în stadiul de tentativă. Aşa s-a petrecut şi în recenta crimă de la Roman, anchetatorii precizând că Nicolae Damian a încercat să-şi ia viaţa, având leziuni produse pe gât. 

Ca să se răzbune pe soția care voia să îi ia fiul în Italia, și-a tăiat copilul cu drujba

 

Alt caz sinistru, care i-a îngrozit şi pe criminalişti, s-a petrecut pe 13 august 2013, la Bălăneşti, Neamţ. Un individ de 30 de ani şi-a omorât copilul de 5 ani, tăindu-i gâtul. Fapta şocantă a fost declanşată de dorinţa soţiei, care tocmai venise din Italia, de a divorţa şi de a-şi lua copilul cu ea. Bărbatul încercase să o convingă să renunţe la intenţii, chiar având două tentative minore de suicid în zilele anterioare crimei., relatează Adevărul.     

În ziua tragediei, scandalul a început încă de dimineaţă, în jurul orei 08.00. Au fost sesizaţi şi poliţiştii, pentru a interveni la calmarea conflictului din familie, deoarece tensiunile între soţi escaladaseră. Numai că, până la venirea forţelor de intervenţie, bărbatul a pus în aplicare un scenariu oribil. Gândul că va rămâne fără copil şi fără familie i-a întunecat raţiunea şi a decis să se răzbune pe soţie, omorându-şi fiul, după care s-a sinucis, tot cu drujba.   

„În toată activitatea mea de poliţist judiciarist nu am întâlnit o speţă similară. Sub aspectul violenţei au mai fost crime comise cu violenţă extremă gravă, însă cu un asemenea mod de operare, prin folosirea drujbei, nu au mai existat. Este greu de înţeles gestul criminalului. Probabil a cedat nervos şi, pe fondul geloziei, a acţionat în acest mod“, declara comisarul şef Paul Tablan“, fost comandant al Poliţiei Neamţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel