Caz Timișoara. Armata a CONFIRMAT: Nu mai sunt substanțe toxice în blocurile evacuate

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Verificările efectuate, joi, de echipa MApN sosită la Timişoara şi echipajele CBRN au reconfirmat faptul că în spaţiile controlate nu mai sunt prezente substanţe toxice şi locuitorii din două imobile deratizate cu Delicia Gastoxin pot reveni în apartamente, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea. 

Potrivit sursei citate, locuitorii din strada Mioriţa nr. 8, unde s-au înregistrat cele trei decese, vor putea reveni în locuinţe doar după o igienizare pe care proprietarul blocului este obligat să o facă cu o firmă specializată.

"În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş de joi după-amiaza s-au luat următoarele măsuri: revenirea locatarilor în imobilele de pe strada Vaida Voievod nr. 1, respectiv Mioriţa nr. 4. Pentru imobilul privat de pe strada Mioriţa nr. 8, înainte de revenirea locatarilor se va efectua obligatoriu o igienizare prin grija administratorului, cu un operator economic de profil. În urma verificărilor efectuate joi de către echipa din cadrul MApN împreună cu echipajele CBRN ISU s-a confirmat încă o dată că nu se înregistrează prezenţa substanţelor toxice în spaţiile verificate", a precizat Megherea.

În acest moment mai sunt internaţi 25 de copii la Spitalul "Louis Ţurcanu" din Timişoara şi şase adulţi la alte spitale, potrivit aceleiaşi surse. Starea persoanelor internate este în general bună, momentan pacienţii aflându-se sub supravegherea medicilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel