Caz șocant: Un preot care a adoptat zeci de copii a fost încarcerat pentru abuzuri

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un tribunal rus a condamnat la 21 de ani de închisoare un fost preot ortodox, despre care se spune că a adoptat 70 de copii, pentru o serie de infracțiuni de abuz asupra copiilor.

 

Preotul rus a fost condamnat pentru că ar fi violat mai mulți copii, relatează Mediafax, citând BBC. Totodată, acesta ar fi comis și alte acte de violență în parohia sa din Ural, în sud-vestul Rusiei.

Bărbatul avea reputația de a avea cea mai mare familie din Rusia și a fost decorat cu Ordinul național al Gloriei Parentale.

În calitate de stareț în orașul Saraktash, preotul și soția sa au condus un centru de plasament de la începutul anilor 1990. Prin intermediul acestuia, au adoptat copii din orfelinatele din regiune. Cei mai mulți dintre cei 70 de copii pe care i-au adoptat au crescut între timp.

Preotul a fost arestat în 2019 și anchetat pentru infracțiuni împotriva a șapte minori. Cu toate acestea, bărbatul a respins acuzațiile existente  împotriva sa, susținând că acestea sunt calomnii.

Anul trecut, unul dintre copiii săi adoptivi adulți și soțul ei au fost condamnați la pedepse cu suspendare pentru restricționarea libertății copiilor.

Condamnându-l pe preot la închisoare, tribunalul din Saraktash i-a interzis vineri să lucreze cu copiii timp de 20 de ani și i-a retras ordinul, scrie Mediafax.

 

Anchetă în cadrul Bisericii Catolice cu privire la sute de abuzuri sexuale

 

Un caz asemănător, care vizează abuzuri sexuale este în curs și în Spania, unde Biserica Catolică va deschide o anchetă. Victime ar fi sute de copii, iar investigaţia a fost făcută de ziarul El Pais. În plus, se pare că abuzurile ar fi fost comise pe o perioadă foarte lungă, mai exact de 80 de ani, scrie Reuters.

Astfel, ancheta în acest caz va analiza acuzaţiile de abuz împotriva a 251 de preoţi şi civili din instituţii religioase din întreaga ţară.

Cu toate acestea, până acum, ziarul nu şi-a publicat integral descoperirile rezultate dintr-o investigaţie pe care a efectuat-o cu privire la aceste aspecte şi care a durat trei ani. Pe de altă parte, a precizat că a trimis un dosar de 385 de pagini Papei Francisc la data de 2 decembrie, în timp ce acesta zbura de la Roma către Cipru.

Astfel, din primele informații, se crede că numărul victimelor este de cel puţin 1.237, însă numărul lor ar putea creşte cu câteva mii. Acuzaţiile se referă la 31 de ordine religioase şi la 31 de eparhii din ţară dintre cele aproximativ 70. De asemenea, cel mai vechi caz de acest tip datează din 1942, iar cel mai recent din anul 2018, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel