Caz halucinant în Spania: O româncă a încercat să-și vândă fetița nou-născută verișoarei ei; patru persoane, arestate

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Patru persoane arestate în Sevilla după ce o româncă a încercat să-i cumpere copilul nou-născut verișoarei ei. Cele două femei se înțeleseseră ca, după naștere, bebelușul să fie înregistrat direct pe numele femeii, beneficiind de complicitatea altor persoane.

Cele patru persoane arestate la Sevilla pentru presupusa lor implicare în vânzarea unei fetițe nou-născute, printre care se numără mama copilului și verișoara acesteia, care este femeia care dorea să o cumpere - ambele românce - au fost eliberate cu acuzații după ce au dat declarații în fața judecătorului, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Cele două femei arestate sunt de naționalitate română și au refuzat să depună mărturie în fața poliției, deși au făcut-o în fața judecătorului. Poliția îi acuză pe cei patru reținuți de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane sau vânzare ilegală de copii, precum și fals în acte.

Potrivit poliției, în urmă cu câteva zile, Spitalul Materno Infantil Virgen del Rocío a raportat internarea unei femei în travaliu care a prezentat documente care aparent aparțineau altei persoane.

Caz halucinant în Spania: O româncă a încercat să-și vândă fetița nou-născută 

 

Cele patru persoane reținute plănuiseră ca, după ce femeia ar fi născut, nou-născutul să fie dat unui cuplu care nu putea avea copii, în schimbul unei recompense financiare ridicate. Viitoarea mamă a fetiței ar fi trebuit să fie chiar verișoara mamei sale naturale.

Inițial, aceste patru persoane au apelat la o mamă surogat. În alte state, cuplurile care nu pot avea copii angajează o femeie care să le poarte copilul în pântece timp de 9 luni și apoi să li-l dea, după naștere, în schimbul unei compensații financiare, un tip de maternitate care nu este legal în Spania.

În urma mai multor anchete, anchetatorii au aflat că acest caz a fost tratat de către personalul sanitar ca o "sarcină slab controlată", având în vedere că nu existau înregistrări cu privire la controale sau teste anterioare.

Micuța ar fi urmat să îi spună „mamă“ mătușii ei; patru persoane, arestate

 

În dosarul medical al femeii  existau înregistrări care atestau că aceasta solicitase un tratament de fertilizare in vitro deoarece nu putea avea copii pe cale naturală, fapte relevante pentru presupunerea că aceasta se dădea drept o altă persoană.

Parchetul pentru minori din Sevilla a dispus ca nou-născutul să fie predat Asociației pentru protecția minorilor din cadrul Guvernului regional din Andaluzia (Asociación de Protección del Menor de la Junta de Andalucía).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel