Câțiva ucraineni au furat un tanc rusesc și s-au filmat în timp ce se plimbă pe câmp - VIDEO viral

Liviu Ludovic |
Data publicării:

În ultimele zile, mai mulți ucraineni au postat pe rețelele de socializare videoclipuri și fotografii cu soldați ruși care își abandonează armele și vehiculele blindate.

Un grup de ucraineni, care susțin că au capturat un tanc rusesc, s-au filmat în timp ce l-au scos la plimbare pe un câmp înghețat. Videoclipul a apărut pe rețelele de socializare și devine acum viral pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina.

În înregistrarea de 24 de secunde se poate observa un grup de bărbați care aplaudă în timp ce se urcă pe tancul rusesc și pornesc într-o plimbare în mare viteză. Unul dintre bărbații care filmează cu telefonul mobil strigă "am reușit" și "glorie Ucrainei" în limba sa maternă. Prietenii săi, între timp, râd și aplaudă.

Înregistrarea video arată cum vehiculul militar - identificat ca fiind un tanc de luptă blindat T-80BVM de către publicația Daily Mail - traversează un câmp acoperit de zăpadă din Harkov.

VIDEO

 

Ucrainienii postează pe internet videoclipuri și fotografii cu soldați ruși care abandonează vehiculele

 

În ultimele zile, mai mulți ucraineni au postat videoclipuri și fotografii cu soldații ruși care își abandonează armele și vehiculele. Internauții susțin că acestea au fost lăsate de soldații care au fost capturați sau au fugit.

Unele dintre armele postate de utilizatorii Twitter includ un obuzier autopropulsat, un vehicul de comandă și camioane logistice.

Celebrul cotidian New York Times a citat miercuri un oficial al Pentagonului care a relatat că soldații ruși care luptă în războiul din Ucraina sunt dezorientați și plâng, deoarece li se cere să "tragă în toată lumea". Ziarul a mai spus că acești soldați își sabotează vehiculele pentru a evita lupta.

Evaluarea se bazează pe declarațiile date de soldații ruși capturați, potrivit oficialului citat de NYT.

Între timp, joi, în cea de-a opta zi a războiului din Ucraina, forțele ruse au declarat că au capturat portul Kherson de la Marea Neagră. Serviciul britanic de informații a declarat, totuși, că avansul Rusiei asupra capitalei ucrainene Kiev a înregistrat puține progrese în ultimele trei zile, iar orașele Harkov, Cernihiv și Mariupol rămân în mâinile ucrainenilor.

Bombardamentele și atacurile rusești asupra populației civile au ucis 34 de civili în regiunea Harkov în ultimele 24 de ore, între 2 și 3 martie, au declarat serviciile de urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel