Cât va costa să ții aprinse luminile din pomul de Crăciun, în această iarnă. Specialiștii: „Vești bune dacă aveți lumini cu LED”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cât va costa să ții aprinse luminile din pomul de Crăciun, în această iarnă. Specialiștii: „Vești bune dacă aveți lumini cu LED” / Foto: Unsplash
Cât va costa să ții aprinse luminile din pomul de Crăciun, în această iarnă. Specialiștii: „Vești bune dacă aveți lumini cu LED” / Foto: Unsplash

Dacă v-ați îngrijorat de cât de mult ar putea să vă crească iarna acesta factura la electricitate, Martin Lewis a dezvăluit exact cât de mult v-ar putea costa luminile de Crăciun.

Expertul în economisirea banilor a apărut săptămâna trecută la emisiunea Good Morning Britain, alături de co-prezentatoarea Susanna Reid, pentru a-i ajuta pe telespectatori să rezolve problemele legate de costul vieții.

Martin apare în mod regulat în emisiune pentru a-i ajuta pe britanici să își reducă cheltuielile.

 

Influențează luminile de Crăciun facturilor de energie?

 

Discutând despre modul în care luminile de Crăciun ar putea avea un impact asupra facturilor de energie din această iarnă, Martin i-a asigurat pe telespectatorii care se uită acasă că nu ar trebui să fie prea costisitoare - dar a avut un avertisment pentru toți britanicii.

Specialistul a spus în cea mai recentă emisiune: „Vești bune atâta timp cât aveți lumini cu LED, nu lumini cu incandescență, luminile cu incandescență sunt scumpe. Dacă aveți lumini cu LED, un șir de 100, care este o cantitate destul de decentă, dacă ar fi să le aveți aprinse timp de șase ore pe zi, timp de o lună, ar costa aproximativ 18 pence, 18 pence pentru o lună.

Așadar, nu sunt foarte costisitoare pentru funcționare."

Cu toate acestea, Martin i-a avertizat, de asemenea, pe britanici că s-ar putea să nu aibă nevoie de luminile aprinse timp de șase ore pe zi.

"Puteți să le aprindeți doar seara, când sunteți acolo [acasă], astfel încât să puteți păstra acel element de Crăciun", a adăugat el.

 

Luminițele de exterior ar putea avea un impact mai mare asupra facturilor

 

În buletinul informativ Money Saving Expert, Martin a explicat că un șir de lumini de exterior de 32 de metri costă totuși ceva mai mult pentru a fi exploatat.

"Seturile mai mari de lumini, cu mai multe becuri, vor folosi, desigur, mai multă energie și, prin urmare, vor costa puțin mai mult - de exemplu, un șir de lumini de exterior de 32 de metri ar costa în total 1,90 lire sterline", a explicat el.

Vorbind despre luminile cu incandescență - care sunt adesea fabricate din sticlă și care se încălzesc dacă sunt lăsate aprinse pentru o perioadă de timp - Martin a adăugat:

"Acestea tind să fie mai vechi și sunt cu 80-90% mai puțin eficiente la funcționare decât varietățile cu LED-uri, deci costă mult mai mult. De exemplu, un șir de luminițe cu incandescență de 40 de wați și 100 de becuri ar costa aproximativ 2,45 lire sterline pentru a funcționa timp de 30 de zile de Crăciun. Cu toate acestea, unii preferă strălucirea mai blândă pe care acestea o dau."

Dacă vă îngrijorează costul luminilor de Crăciun, Martin a sugerat, de asemenea, să încărcați luminile solare afară în timpul zilei și să le aduceți înăuntru pe timpul nopții.

"Puteți să le lăsați afară în timpul zilei pentru a le încărca, apoi să le aduceți înăuntru seara. Acest lucru este mai greu iarna, când este mai puțină lumină solară, așa că asigurați-vă că le poziționați în cel mai bun loc pentru a obține cea mai mare cantitate de lumină solară - departe de copaci, clădiri și orice altceva care poate face umbră", a adăugat el, conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel