Cât primește un român de la statul britanic pentru copiii rămași acasă

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Mai multe persoane aprind lumanari in memoria victimelor incendiului de la clubul COLECTIV din Bucuresti, in Piata Victoriei din Timisoara, duminica, 1 noiembrie 2015.
Mai multe persoane aprind lumanari in memoria victimelor incendiului de la clubul COLECTIV din Bucuresti, in Piata Victoriei din Timisoara, duminica, 1 noiembrie 2015.
Românii sunt în topul naționalităților care primesc cei mai mulți bani pentru copiii rămași în țară.

 

O normă europeană stabilește ca imigranţii care lucrează cu forme legale într-o țară din Uniunea Europeană să primească de la stat un ajutor social pentru fiecare copil lăsat acasă.

 

În Marea Britanie cuantumul este stablit la £20.70 pe săptămână pentru un copil și câte £13.70 începând cu al doilea minor. Asta înseamnă că un român cu patru copii acasă primește lunar aproape 250 de lire, aproximativ 1500 de lei, din partea statului britanic.

 

Conform ultimelor statistici, numărul celor care au beneficiat de acest ajutor în ultimii cinci s-a mărit de aproape patru ori. Sumele trimise acasă de imigranți fiind colosale, aproximativ 136 de milioane de Lire sterline.

 

În topul celor care beneficiază de cele mai multe ajutoare sociale pentru copii sunt polonezii care au trimis copiilor peste £115.7million, din iulie 2010 până acum. Aceștia sunt urmați de slovaci, lituanieni și români. Conaționalii noștri trimițând acasă la copii doar £1.3million.

 

David Cameron a anunțat că vrea să renegocieze aceste practici cu Uniunea Europeană și să le elimine.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel