Cât costă referendumul pentru redefinirea familiei. Suma colosală pentru hatârul lui Dragnea

Narcis Popa |
Data publicării:

Referendumul pentru redefinirea familiei costă nu mai puțin de 35 de milioane de euro, conform informațiilor furnizate astăzi de Guvern. Referendumul va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00, Guvernul aprobând în şedinţa extraordinară de marţi actele normative necesare pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului popular. 

Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu 'da' sau 'nu' va fi: "Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

"Astăzi, în şedinţa de Guvern au fost adoptate actele necesare pentru buna organizare a referendumului privind revizuirea Constituţiei. Este vorba despre o ordonanţă de urgenţă şi două hotărâri de Guvern. (...) În primul rând, referendumul pentru revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament se va desfăşura pe parcursul a două zile - 6 şi 7 octombrie 2018 - între orele 7,00 şi 21,00 pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, având în vedere timpul scurt rămas până la votare, actele normative adoptate de Guvern stabilesc "folosirea dimensiunilor buletinului de vot şi ale textului acestuia de o manieră identică cu cea utilizată la referendumurile anterioare".

"Regia Autonomă 'Monitorul Oficial' va prezenta macheta buletinului de vot pentru bun de tipar în cel mult 48 de ore de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Imprimarea buletinelor de vot se va face de către Regia Autonomă 'Monitorul Oficial', confecţionarea ştampilelor cu menţiunea 'Votat' va fi realizată de Regia Autonomă 'Monetăria Statului', iar confecţionarea timbrelor autocolante de către Compania Naţională 'Imprimeria Naţională' SA. Sunt soluţii legislative care au fost avute în vedere şi utilizate şi cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2014", a afirmat Nelu Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel