Cât a încasat o prostituată româncă de la armata SUA

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Prostituata violată la Vicenza de militarii SUA, despăgubită de Pentagon cu o sumă uriașă. Românca era însărcinată în luna a șasea.

Subofițerii armatei americane Jerelle Lamarcus Graye și Darius Montre McCullough, de la baza americană  din Vicenza, au fost condamnați la șase ani pentru violarea unei prostituate românce. Femeia la momentul violului era însărcinată. Cu titlu de despăgubire Pentagonul va trebui să plătească 187.624 de dolari, echivalentul a circa 160.000 de euro.

Acceptarea cererii de despăgubire, sosită de la Biroul juridic al SETAF (Southern European Task Force) pe 15 septembrie, poartă semnătura locotenentului marinei americane, Jessica K. Woo. Rolul de intermediar l-a avut Ministerul Apărării italian prin intermediul secretarului general al Departamentului VI – Contencios și Afaceri Juridice – de pe via XX Settembre din Roma.

 

Cei doi soldați, Jerelle Lamarcus Gray, de 22 de ani, și Darius Montre McCullough, 21, au fost acuzați de viol în grup în dauna unei prostituate în luna a șasea de sarcină, dar și de vătămare corporală și furt agravat.

 

În aprilie cei doi au fost condamnați în primă instanță, la Tribunalul din Vicenza, la șase ani de închisoare fiecare și acum avocații lor vor încerca să obțină o reducere a pedepsei, sau chiar achitarea, subliniind că nu a existat niciun viol: prestațiile sexuale au fost stabilite dinainte, discuția a existat în momentul în care femeia a pretins mai mulți bani decât s-au înțeles și a scos un cuțit din poșetă.

 

După cum relatează Il Giornale di Venezia, românca după ce a primit prima tranșă de bani s-a întors în România, însă bătălia judiciară nu se oprește odată cu condamnarea celor doi.

 

Avocații apărării contestă sentința la Curtea de Apel din Venezia. Potrivit tezei apărării, militarul Lamarcus nu ar fi inculpabil fiindcă la momentul faptei nu era în deplinătatea facultăților mintale. Bărbatul ar suferi de o alterare a lobului frontal cauzată de un traumatism suferit pe timpul adolescenței. O alterare care, deși bărbatul a fost apt și înrolat, l-ar fi făcut incapabil la momentul violului.

 

Militarul american Gray Jerelle Lamarcus era deja acuzat de violarea unei fete de 17 ani. Militarul, pe timpul procesului, a evadat din arest domiciliar, la cazarma sa, și a agresat și bătut o altă prostituată, și aceea însărcinată.

 

Când a fost denunțat pentru viol de prima prostituată, au existat mai multe încercări de a face să fie judecat în context militar în Statele Unite.

 

Infracțiunile de care este acuzat Lamarcus, comise împotriva româncei, sunt descrise astfel: el ar fi lovit-o pe tot corpul, cu pumnii și ținând-o de gât, în timp ce împreună cu celălalt inculpat ar fi constrâns-o să sufere ”multiple acte sexuale, penetrând-o ambii în vagin și constrângând-o la raporturi orale. Cu circumstanța agravantă de a fi comis fapte împotriva unei femei însărcinate”.

 

Infracțiunea ar fi fost comisă în complicitate între acuzați, aceștia producându-i femeii diferite leziuni ”ce au constat în multiple echimoze, contuzii, în special la ochiul drept”.

 

SURSA: GAZETA ROMÂNEASCĂ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel