Căsnicia a doi români din Italia s-a terminat după gratii: povestea de iubire a dus la un dosar penal

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Violență fizică și verbală asupra soției: Român condamnat la trei ani de închisoare
Italia. Violență fizică și verbală asupra soției: Român condamnat la trei ani de închisoare

O căsnicie între doi români care s-a terminat după gratii, din cauza numeroaselor violențe verbale și fizice continue, din partea bărbatului supra soției sale. „Povestea de iubire” a dus în cele din urmă la un proces pentru abuz în familie și la condamnarea bărbatului la trei ani de închisoare

Condamnarea bărbatului de naționalitate română la trei ani de închisoare a fost decisă de Tribunalul din Rieti, o pedeapsă redusă cu un an față de cei patru ceruți de procurorul Edoardo Capizzi.

Inculpatului i s-a recunoscut echivalentul circumstanțelor agravante și al circumstanțelor atenuante generale, fiind chemat, de asemenea, la plata despăgubirilor către femeie. Aceasta a asistat în calitate de parte civilă, acționând în nume propriu și în calitate de tutore al fiului său minor, primind deja o sumă provizorie de câteva mii de euro.

 

Român arestat pentru violență fizică și verbală asupra soției

 

L.V.V., cetățeanul român în vârstă de 43 de ani, s-a întors între timp în țara de origine, în timp ce fosta sa parteneră, de aceeași naționalitate, a rămas să locuiască în localitatea din valea superioară a Velino, în provincia Rieti. Aici se află unele dintre rudele sale, și este asistată în prezent de serviciile sociale ale administrației municipale împreună cu fiul său minor.

Afacerea. Există o lungă listă de episoade care s-au desfășurat pe parcursul mai multor ani (în 2018, cuplul a mers în România pentru a-și oficializa divorțul, dar procedura nu a mai fost finalizată). Referitoare la maltratări constând în insulte, amenințări și palme, la care a asistat și copilul cuplului, așa cum au declarat în timpul procesului martorii care s-au prezentat în fața completului de judecători.

Ultima ceartă a fost când femeia fusese "sechestrată" în casă, privată de soțul ei de chei și, de asemenea, de telefonul mobil, pentru a o împiedica să sune afară.

 

Românul devenise din ce în ce mai agresiv



Astfel, victima fusese nevoită să ceară ajutor de la o fereastră, iar carabinierii au sosit pentru a o elibera, reușind să împiedice escaladarea situației. Cu toate acestea, episodul, care ajunsese la apogeul unei atitudini din ce în ce mai persecutorii adoptate de inculpat față de femeie, determinase, la mijlocul lunii februarie 2022, judecătorul de instrucție să emită, la cererea parchetului, măsura preventivă împotriva lui L.V.V. a interdicției de a se apropia de soția sa.

Rezultatele. Imediat după emiterea ordonanței și trimiterea ulterioară în judecată, inculpatul, al cărui apărător, avocatul Fabrizio Di Paolo, a cerut achitarea sa, considerând că nu au fost dovedite violențele denunțate de victimă, a ales să se întoarcă în România, fără a asista la procesul împotriva sa, în urma căruia a fost condamnat, conform Il Messaggero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel