Carrefour Spania îngheață prețurile pentru 30 de alimente de bază. Lista de produse cu preț fix, valabilă până în ianuarie - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Carrefour Spania îngheață prețurile pentru 30 de alimente de bază. Lista de produse cu preț fix, valabilă până în ianuarie - FOTO
Carrefour Spania îngheață prețurile pentru 30 de alimente de bază. Lista de produse cu preț fix, valabilă până în ianuarie - FOTO

Grupul francez Carrefour lansează o listă de produse cu prețuri înghețate până în ianuarie, după propunerea ministrului spaniol Yolanda Díaz de a limita creșterile la unele alimente de bază, inclusiv la cele proaspete.

Carrefour a lansat luni o listă cu 30 de produse ale căror prețuri vor fi înghețate până pe 8 ianuarie pentru a atenua impactul inflației asupra consumatorilor și care include legume ambalate, ulei de floarea soarelui, hârtie igienică, conserve de ton, suc și ciocolată albă. Însă, au fost lăsate deoparte produse proaspete precum ouă, lapte și fructe. „Produsele care fac parte din această listă sunt prezente în orice cămară”, spune lanțul francez de distribuție pe site-ul său, unde ieri dimineață a publicat detaliile produselor care compun promoția, toate de marcă proprie. Costă în total 30 de euro, dar pot fi achiziționate individual.

Oferta companiei vine la câteva zile după ce ministrul Muncii și Economiei Sociale din Spania, Yolanda Díaz, a lansat săptămâna trecută o propunere controversată care încurajează marile grupuri de distribuție, inclusiv Carrefour, să limiteze prețurile unei serii de produse de bază din coșul de cumpărături.

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 15,32% în august. Cele mai mari scumpiri: gaze (70%), cartofi (54%) și ulei (50%)

 

Produsele „sunt oferite la cel mai mic preț de pe piață”

 

Vicepreședintele Guvernului a subliniat luni, într-o conferință de presă, că firma franceză a promis săptămâna trecută, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu managerii săi, să studieze mai târziu includerea produselor proaspete, întrucât promoția actuală a fost anunțată înainte de acea întâlnire.

Toate produsele din coșul Carrefour sunt de la marca sa și, potrivit companiei, „sunt oferite la cel mai mic preț de pe piață”. Aceste prețuri vor rămâne neschimbate până pe 8 ianuarie 2023 și produsele pot fi achiziționate separat. Nu este necesar să cumpărați întregul lot, care este disponibil în toate unitățile grupului și pe web.

Germania ar putea intra în recesiune în 2023. IFO: „Este o modificare de o amploare neobişnuită într-un timp atât de scurt“

 

Propunerea a provocat o dezbatere aprinsă în Guvernul spaniol

 

Compania de distribuție franceză a anunțat săptămâna trecută această ofertă pentru a sprijini propunerea lui Díaz, care a cerut unor mari lanțuri precum Mercadona, Carrefour, Lidl și Alcampo să creeze un coș accesibil cu prețuri înghețate. Ideea a provocat în ultimele zile o dezbatere aprinsă în cadrul Guvernului spaniol. Ministrul agriculturii, Luis Planas, a avertizat că măsura poate contraveni legislației europene de liberă concurență, care interzice acordurile de preț între companiile de pe aceeași piață.

Lista Carrefour, care a lansat deja promoții de genul în Franța și Belgia, nu acoperă toate produsele recomandate de Díaz, lucru pe care grupul francez l-a anticipat deja în urmă cu câteva zile într-un comunicat, din cauza volatilității actuale a acestor alimente. Produsele proaspete sugerate de vicepreședintele secund al Guvernului sunt de obicei mai supuse suișurilor și coborâșurilor pieței.

Daea: Plafonarea preţurilor la alimente ar afecta producătorii; nu vor urma scumpiri

 

Lista produselor cu prețuri înghețate

 

2. -imagine fara descriere- (carrefour-spania-ingheata-preturile-pentru-30-de-alimente-de-baza--lista-de-produse-cu-pret-fix--valabila-pana-in-ianuarie---foto2.jpg)

- produse proaspete: pâine sandvici (0,85 euro) și chifle pentru hamburger (0,85 euro).

- cămară: ton în ulei de floarea soarelui (0,68 euro), ulei de floarea soarelui (2,54), dulceață (0,69), sare de mare (0,25), făină de grâu (0,72), oțet vin alb (0,55), ovăz rulat (0,65), spirale de legume (0,88), supă de pui (0,75), conserve de mazăre (0,63), conserve de ciuperci (1,06 ), borcan de ardei piquillo (0,94), prăjituri (1,31), ceai de lămâie (0,71), cafea măcinată (1,35), cereale de porumb (1,09 euro), conserve de porumb (0,75), chiftele în sos (1,09), ciocolată albă (0,55) și suc (0,86).

- parfumerie și igienă: pastă de dinți (0,68), gel de duș (0,95), hârtie igienică (1,79) și absorbante ultra-subțiri (0,80).

- curățare și menaj: săpun de spălat vase manual (0,85), detergent manual (1,99), detergent sticlă (0,99) și înălbitor (0,99).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel