Carrefour, cădere liberă a profitului în Europa. În România cifrele au EXPLODAT. Creștere incredibilă

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Grupul Carrefour a înregistrat o cifră de afaceri de 41.4 miliarde de euro în primul semestru al anului. Este o scădere de 0.7 % față de perioada similară a anului trecut. Profitul Carrefour a scăzut în aproape toată Europa, România fiind singura țară unde a avut loc un adevărat boom: o creștere de 5.3 %. 

În Franța, care reprezintă locul de pornire al afacerii Carrefour și care generează aproape jumătate din vânzări, compania a înregistrat o scădere de 45% a profitului operațional, la 110 milioane de euro, care încă se confruntă cu dificultăți în formatul său de hipermarketuri. Potrivit comerciantului cu amănuntul, primele efecte ale reducerilor de costuri și ale transformării organizaționale ar trebui să fie vizibile din a doua jumătate a anului.

În general, vânzările Franței sunt stabile (-0,1% pe o bază comparabilă) la 19,2 miliarde de euro. 

Europa

În Europa, cu excepția Franței, vânzările totale au scăzut cu 1,5%. În Spania a fost o scădere de 1,8% până la 4,5 miliarde de euro, Italia a pierdut 3,6%, la 2,6 miliarde de euro, iar Belgia a scăzut cu 2%, până la 2,08 miliarde euro.

Polonia și România, pe de altă parte, au înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 0,8% și, respectiv, 5,3%, relatează gondola.be. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel