Carmen Dan, mesaj pentru românii din Diaspora: „Sunt OBLIGATĂ să iau atitudine”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a făcut, astăzi, precizări cu privire la votul românilor din Diaspora.

„Noi aveam toată disponibilitatea să dăm răspunsuri și să aducem situații reale și fapte reale în atenția dvs. Mi-am dorit să înțeleagă lumea că în acest minister există un mecanism de luare a deciziilor, există oameni care au pregătirea necesară să stabilească ce ține de componenta operativă, dar și de componenta administrativă.

În ultimele zile au existat situații care au privit MAI și care au născut largi dezbateri în opinia publică. Mi-am dorit să spun care sunt argumentele noastre, însă în lipsa ministrului această instituție nu are vocile ei care să se facă auzite. Câteva subiecte au rămas fără răspuns. Singurul vinovat de serviciu este Carmen Dan. Pentru orice se întâmplă, oriunde se întâmplă, și aici mă refer la aspecte care pleacă de la acțiuni individuale ale unor angajați care poate fi jandarm, polițist, pompier, din orice colț al țării, până la cele mai importante decizii în zona de securitate internă.

Vreau să fac câteva precizări punctuale pentru că am considerat că adevărul spus la timpul potrivit poate învinge orice speculație și orice manipulare. A existat în opinia publică o amplă discuție pentru alegererile pentru parlamentul european și a referendumului. Vă amintiți cererea domnului președinte să fim demiși eu și Meleșcanu. Vă amintiți și răspunsul meu: nu o să-mi dau demisia și MAI s-a ocupat de alegerile din țară și nu au existat situații în planul ordinii publice care să afecteze acest vot. 

Pentru a nu mai lungi acest subiect am decis ca informarea MAI privind alegerile din țară să fie făcută publică pe site-ul ministerului. Informarea a fost făcută încă din data de 30 mai și transmisă la Guvern. Este în obișnuința noastră să facem acest lucru. Am vorbit cu premierul și consider că este cea mai transparentă abordare, aceea de a publica acea informare integral.

În acest document veți găsi informații interesante care s-au înregistrat în legătură cu tabletele din secțiile de votare conectate. Fac mențiunea că funcționarea acestui soft nu este în competența MAI. Până la finalul alegerilor am înregistrat 9000 de semnalări și sesizări fie din cauza deficiențelor în modul de gestionare fie din lipsa de pregătire a operatorilor acestor tablete. În final am constatat că tot noi suntem pe lista de vinovați a domnului președinte. Ați auzit ceva de vreo altă instituție? Eu nu. Aici mă refer la structuri componente la acest minister. Eu, ca ministru, sunt obligată să iau atitudine și să spun adevărul atunci când sunt acuzată pe nedrept.

Așadar, pentru orice alte nelămuriri, oricine va avea acces la toate informațiile care au fost puse la dispoziția ministrului și ulterior la dispoziția premierului”, a declarat Carmen Dan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel