Carmen Dan, MESAJ pentru noul ministru de Interne

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: gov.ro
Sursa foto: gov.ro

Carmen Dan îi transmite un mesaj senatorului Nicolae Moga, cel care a preluat funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

„Îl felicit pe noul ministru de interne, senatorul PSD Nicolae Moga. Mult succes! Ministerul Afacerilor Interne este o instituție importantă cu oameni aflați în slujba cetățenilor, de la ministru până la angajatul din stradă sau cel de la ghișeu.

Printre proiectele de acte normative inițiate în ultimii doi ani și jumătate de Ministerul Afacerilor Interne, relevante pentru cetățeni, amintesc aici: legea privind Cartea Electronică de Identitate, legea privind prelungirea valabilității pașapoartelor electronice de la 5 la 10 ani, cadrul normativ pentru implementarea Sistemul Informatic Integrat de Emitere a Actelor de Stare Civilă, legea Arhivelor sau implementarea RO-ALERT.

De asemenea, în ultimii 2 ani bugetul MAI a fost unul semnificativ mai mare ca în anii precedenți: în 2017 a fost de 12,4 miliarde, în 2018 de 15,2 miliarde, iar pentru 2019 este de 19 miliarde. Execuția bugetară pentru 2017 și 2018 a depășit 99%.

Tot în ultimii ani valorile infracționalității, la nivel național, au scăzut. S-a întâmplat și în 2017, iar 2018 a fost al 7-lea an consecutiv în care s-a înregistrat acest trend.

În perioada 1 ianuarie 2017 - 30 iunie 2019 au fost achiziționate 4.472 autovehicule, mai mult de jumătate fiind alocate Poliției Române. De asemenea, până la finalul anului 2019 vor mai fi achiziționate din fonduri bugetare şi fonduri externe nerambursabile circa 500 mijloace de mobilitate.

Pentru creșterea nivelului de protecție a personalului, în anul 2017 au fost achiziționate mijloace de protecție balistică în valoare de 2,8 milioane lei, în anul 2018 în valoare de 11,6 milioane de lei, iar în primul semestru al anului curent au fost recepționate echipamente de protecție antiglonț (cască+vestă) în valoare de 1 milion de lei și au fost semnate contracte subsecvente pentru achiziția de veste de protecție antiglonț și maiouri de protecție antiglonț și anti-înjunghiere în valoare de circa 3,4 milioane lei.

În condițiile în care efectele legii pensiilor militare adoptate în 2015 s-au manifestat accentuat în anii 2016-2017 (perioadă în care au ieșit din sistem aproximativ 20.000 de oameni), finalul anului 2018 a marcat o redresare a dinamicii de personal. Pentru prima dată după anul 2012, balanța dintre intrările și ieșirile de personal din sistem a fost pozitivă, cu un câștig de 4.833 de posturi încadrate”, a scris Carmen Dan pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel