Carantină TOTALĂ într-un oraș din Spania: Oamenii au voie să iasă din casă doar la serviciu sau la școală

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Autoritățile au declarat carantină totală pentru patru cartiere din Palma, pe insula spaniolă Mallorca, din cauza ratei ridicate de transmitere a coronavirusului în oraș. 

Cartierele Son Gotleu, Can Capes, La Soledat Nord și o parte din Son Canals, care găzduiesc aproape 23.000 de persoane, au fost închise timp de cel puțin 15 zile începând de vineri la 22:00. Rezidenților li se permite ieșirea din casă doar pentru activități esențiale, cum ar fi munca, școala și vizitele la medic, potrivit cotidianului El Pais.

Ora de închidere pentru baruri și restaurante este stabilită la 22:00 și toate serviciile religioase, cu excepția înmormântărilor, sunt suspendate. Parcurile publice, arenele sportive și sălile de sport nu se pot deschide în perioada de carantină.

Transmiterea comunității în aceste cartiere este mare, cu 496 de cazuri la 100.000 de persoane, de trei ori mai mult decât media pentru întreaga insulă Mallorca. Rata de pozitivitate este de 18,1% din toate cazurile testate.

Spania se confruntă cu cea mai mare rată e infectare din Europa de Vest

 

Spania continuă să fie țara din Europa de Vest cu cea mai mare incidență cumulativă a virusului , cu 236 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Acesta este aproape dublu față de rata din Franța (120), care a înregistrat o creștere a numărului de infecții și mult mai mare decât cifra din Regatul Unit (33,5), Portugalia (44,7) și Germania (19,1).

De la începutul pandemiei, Ministerul Sănătății a înregistrat un total de 534.513 cazuri de Covid-19.

spania palma de mallorca carantina

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel