Caramitru: "O viața cilvilizată, modernă, începe de la 1000 de EUR pe lună"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andrei Caramitru consideră că un om are nevoie de 1000 de euro pe lună pentru a putea avea o viață "civilizată și modernă". 

"O viața cilvilizată, modernă, începe de la 1000 de EUR pe lună. O spune probabil cel mai celebru statistician al ultimelor decenii, Hans Rosling. 1 miliard de oameni din lume trăiesc deja peste acest nivel.

Obiectivul nostru economic ăsta ar trebui să fie. 95% din populație să trăiască peste acest nivel.

Însă - ca sa ajungem acolo, statul nu poate “să ne dea”. Dacă cineva ar scrie din pix ca asta e salariul minim, 80% din firmele din România ar da faliment. Am avea milioane de șomeri și moneda s-ar prăbuși rapid. Am ajunge mult mai săraci decât acum.

Ca sa câștigi 1000 de EUR net din privat, trebuie sa poți sa aduci cam 3-4000 de EUR firmei tale pe lună. Cum? Doar dacă ești educat, specializat în meseria ta, și dacă firma a investit in tehnologie avansată. Și dacă exista infrastructură ca firma ta să își poată vinde marfa. Dacă ești chelner sau coafeuză - vei câștiga 1000 de EUR dacă marea majoritate din cei din jurul tău câștigă bine, ca sa poata veni la tine și sa cheltuiască bani mai multi decât acum.

Pentru infrastructura e nevoie de investitii de vreo 100 miliarde EUR. Firmele ar trebui și ele să investească încă vreo 100 de miliarde in echipamente, roboți, tehnologie. Asta este cheia. Și trebuie sa se întâmple in următorii 10 ani", a scris Andrei CAramitru pe pagina de Faccebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel