Caramitru ATACĂ partidele care vor avea CANDIDAT la prezidențiale: "E imposibil și absurd"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andrei Caramitru atacă partidele care vor ave aun candidat la prezidențiale. Acesta a găsit un minus pentru fiecare partid. Caramitru mai spune despre Tăriceanu și Firea că amândoi "vor să fie candidatul unic". 

"E interesant cum se poziționează lumea pentru Prezidențiale:

- PNL vrea sa o aibă pe Dăncilă in turul 2 (sau Firea sau Tăriceanu). Ca sa nu fie nevoie de nici un efort in campanie. Sa nu fie vot pro-Iohannis ci anti-PSD/Dăncilă. Cel mai groaznic scenariu pentru ei este ca USR/Plus să ajungă in turul 2

- Tăriceanu și Ponta vor candidatul lor. Oricare ar fi, impus cu forța PSD-ului. Ca sa preia PSD-ul după, și sa o dea afara pe Dăncilă. Problema e - si Tăriceanu și Firea vor sa fie candidatul unic. Nici unul nu va ceda. Și Dăncilă nu îi va lăsa, nu e chiar așa de proastă

- USR nu va ceda și îl va impune pe Barna candidat unic al USR/Plus. PLUS nu are candidat pentru că Cioloș e blocat la Bruxelles (nu poate abandona rolul mare și important de acolo pentru câteva luni de campanie aici), deci decizia e de fapt simplă.

Deci ce se va întâmpla? Votul PSD/ALDE/ProRo se va sparge in 2-4 candidați (că vrea și Pleșoianu / gruparea rusă). Posibil sa avem așa: Dăncilă (sau Orlando), Firea, Tăriceanu, Pleșoianu, care se bat toți pe 30-35% (cât a luat combinat PSD/ALDE/ProRo). Deci NU intra in turul 2. Unde o sa fie Iohannis și Barna.

Sistemul însă (inclusiv PNL si PMP) va încerca sa ii coalizeze pe penali, sa aibă un singur candidat. Dar nu va reuși. Și atunci vor arunca tot felul de candidați “extra” in zona dreptei ca sa spargă votul USR/PLUS. Dar nici asta nu vor reuși, ca nu au oameni. Vor încerca sa îl atace pe Barna cu toate armele. Nici asta nu va funcționa.

Asta e foarte bine pentru USR, foarte bine pentru România, foarte periculos pentru Iohannis (deși nu ar trebui - e suficient dacă face o campanie buna și activă, însă e greu, comoditatea e mare și argumentele puține). 
_____

PS: multi vin cu argumentul că Iohannis poate câștiga din primul tur dacă nu ar exista un candidat USR/PLUS. E fals. Legea e clară - ca sa câștigi din primul tur trebuie sa iei 50%+1 din totalul celor de pe liste (nu din cei care se prezintă), deci trebuie 9 milioane de voturi (sau 80-90% din cei care se prezintă). E imposibil și absurd. Va fi turul 2. Contează cine intra acolo. Și nu trebuie sa fie PSD-ul", a scris Andrei Caramitru pe pagina de Facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel