Captură de droguri RECORD. Carmen Dan: "Este a doua captură ca însemnătate în România"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a vorbit luni despre captura de droguri descoperite zilele trecute în judeţul Tulcea, subliniind că, din punct de vedere cantitativ, este a doua captură ca însemnătate în România. Șapte persoane au fost deja reținute. 

"Noi ne bucurăm totuşi că este o captură, dacă nu mă înşel, cantitativ, a doua captură ca însemnătate în România. Pe mine, recunosc că m-a bucurat această captură. Niciodată o astfel de situaţie nu rămâne neanalizată la nivelul ministerului. Noi avem în fiecare săptămână o analiză a activităţii - acolo unde sunt indicate zone vulnerabile noi luăm măsuri. (...) Nu este o captură întâmplătoare", a afirmat Carmen Dan, luni, la finalul evaluării activităţii Poliţiei Române în anul 2018.

Ea a precizat că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este unitatea de parchet care instrumentează acest caz.

800 de kilograme au fost găsite într-o șalupă


Autorităţile au găsit, pe 23 martie, peste 800 de kilograme de cocaină într-o şalupă răsturnată pe o plajă dintre localităţile Sfântu Gheorghe şi Sulina. Drogurile ar fi fost ambalate în 36 de saci şi, potrivit estimărilor, ar valora câteva sute de milioane de euro.

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a subliniat că nu există nicio vulnerabilitate la Poliţia de Frontieră. "Atât timp cât noi monitorizăm toate navele care navighează pe Marea Neagră prin sistemul SCOMAR şi aici chiar am avut informaţii doar pentru această perioadă, în decurs de două - trei zile, a fost şi o furtună... (...) Ce informaţii aveam noi - doar că există o reţea de trafic de droguri pe Marea Neagră - aveam monitorizate mai multe nave în acest sens şi nu a fost o captură întâmplătoare. Sunt reţinute persoane în prezent, avem un cerc de suspecţi, dar nu pot să vă dau mai multe date", a precizat Ioan Buda.

 

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel