Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, vine luni în România

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Cancelarul german Olaf Scholz ar urma să vină în România, luni, 3 aprilie. Acesta ar urma să aibă întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, dar și cu președintele Senatului României, Alina Gorghiu, potrivit Antena 3 CNN.

Vizita de luni ar fi prima vizită a cancelarului Germaniei în România, de la preluarea funcției de șef al guvernului federal. Totodată, de menționat că vizita sa la București ar urma să aibă loc la o săptămână după cea a președintelui Consiliului European, Charles Michel.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, vine luni în România

 

Atât Michel, cât și Scholz au arătat o atitudine favorabilă României în privința aderării la Schengen. „Sunt convins că UE ar fi mai sigură dacă România va intra în spațiul Schengen. Este clar pentru mine că România a îndeplinit toate obligațiile necesare pentru a adera și sper ca se va găsi o soluție posibilă și o să fac tot ce pot eu pentru a obține această aderare cât mai curând.

Este un obiectiv comun al nostru în 2023, pentru că eu înțeleg această dezamăgire a cetățenilor. Aș vrea să le pot spune oamenilor din România ca există acest sprijin la nivel european, ca România să adere la spațiul Schengen cât mai curând“, a afirmat Charles Michel, luni, în conferința de presă susținută la Cotroceni.

Și Scholz a anunțat public încă din august 2022 că Germania susține intrarea României în spațiul Schengen. „România, Croația şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline. Voi acţiona pentru ca ele să devină membre (Schengen) cu drepturi depline”, spunea Scholz, la finele lunii august. În decembrie însă, în urma consiliului JAI, doar Croația a fost acceptată în Schengen.

Vezi mai departe

Un bărbat a încercat să intre în casa lui Olaf Scholz: Purta o mască de Halloween 

 

Un intrus care purta o mască de Halloween a încercat să intre în casa cancelarului german Olaf Scholz, relatează Politico.

În timp ce cancelarul german Olaf Scholz era ocupat să încerce să-și mențină coaliția unită, cineva care purta o mască de Halloween a încercat să pătrundă în casa lui. Duminică seara, un individ care purta mănuși, hanorac și o mască a avut acces într-un complex de apartamente din Potsdam (un oraș situat la periferia Berlinului), unde locuiește Scholz, a informat luni revista germană Der Spiegel, citând oficiali de securitate și publicând o captură de ecran din filmările de supraveghere ale clădirii.

Persoana a încercat să pătrundă într-un apartament, apoi a fugit de la fața locului după ce a fost observată, potrivit Der Spiegel. Aceasta nu a avut acces în clădirea în care se află apartamentul cancelarului german, precizează publicaţia.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel