Cancelarul austriac se va întâlni luni cu Putin în Rusia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cancelarul austriac se va întâlni luni cu Putin în Rusia
Cancelarul austriac se va întâlni luni cu Putin în Rusia

Cancelarul austriac Karl Nehammer se va deplasa luni după-amiază la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Viena, potrivit APA, Reuters şi AFP.

Nehammer va fi primul lider european care se va întâlni cu Putin de la debutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

El va merge la Moscova „în concertare cu Berlinul şi Bruxellesul, informându-l despre aceasta pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki”, pentru a încuraja dialogul între Ucraina şi Rusia, a precizat purtătorul de cuvânt.

Deplasarea prevăzută la Moscova urmează după vizita pe care Nehammer a făcut-o sâmbătă la Kiev, în care s-a întâlnit cu Zelesnki.

Duminică, el le-a declarat jurnaliştilor că are „intenţia de a face totul pentru a fi luate măsuri în favoarea păcii”, recunoscând însă că şansele de reuşită sunt mici.

Călătoria la Moscova este „o misiune cu risc”, dar o „fereastră de dialog” a apărut, a afirmat el, opinând că „diplomaţia personală” este de actualitate.

 

Nehammer intenţionează să evoce la Kremlin „crimele de război” de la Bucea


Nehammer a mai arătat că se află la originea acestei iniţiative şi că a organizat deplasarea în timpul vizitei sale în Ucraina.

El intenţionează să evoce la Kremlin „crimele de război” de la Bucea, unde s-a deplasat personal, la fel ca alţi responsabili occidentali.

Austria este membră a Uniunii Europene, dar nu şi a NATO. Viena a denunţat invazia în Ucraina şi şi-a declarat solidaritatea cu Kievul, iar în această săptămână a expulzat patru diplomaţi ruşi.

 

Karl Nehammer a sosit la Kiev pentru a oferi sprijin umanitar şi politic

 

Cancelarul austriac Karl Nehammer a sosit sâmbătă la Kiev pentru a-şi arăta sprijinul pentru guvern, în timp ce armata rusă continuă să vizeze sudul şi estul ţării, informează DPA.

Nehammer s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu primarul Kievului, Vitali Kliciko. De asemenea, el intenţionează să viziteze oraşul Bucea, locul unde oficialii ucraineni au declarat că sute de civili au fost masacraţi de forţele ruseşti înainte de a pleca.

Vizita lui Nehammer vine după cea efectuată vineri de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi de şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell.

La sosirea în Ucraina, cancelarul austriac a declarat jurnaliştilor că atrocităţile de la Bucea trebuie să fie investigate pe deplin de experţi internaţionali independenţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel