Canada și Australia își vor închide temporar ambasadele de la Kiev: „Guvernul a ordonat plecarea personalului de la ambasada”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Canada și Australia își vor închide temporar ambasadele de la Kiev 
Canada și Australia își vor închide temporar ambasadele de la Kiev 

Canada a anunţat sâmbătă că îşi va închide temporar ambasada la Kiev şi îşi va transfera operaţiunile într-un birou temporar din Lviv (vest) ''din cauza deteriorării situaţiei cauzate de desfăşurarea de trupe ruse la graniţă'', relatează AFP. De asemenea, guvernul australian a suspendat temporar activităţile la ambasada sa din Kiev, în timp ce cresc temerile de o invazie rusă, relatează dpa.

''Vom relua activităţile la ambasada de la Kiev de îndată ce situaţia de securitate în Ucraina ne va permite să garantăm servicii şi o securitate adecvate pentru personalul nostru'', a declarat ministrul de externe Mélanie Joly, potrivit unui comunicat.

''Canadienii trebuie să evite în continuare orice călătorie în Ucraina. Le cerem tuturor celor aflaţi în prezent în ţară să plece acum'', a adăugat ea.

Washingtonul, care a ordonat sâmbătă plecarea majorităţii personalului ambasadei sale la Kiev, a transferat şi angajaţii responsabili cu serviciile esenţiale la Lviv, la aproximativ 70 km de graniţa cu Polonia.

 

Rusia a desfăşurat peste 100.000 de soldaţi lângă graniţă

 

Statele Unite au insistat vineri asupra riscului unei invazii ''iminente'' a Ucrainei de către Rusia, care a desfăşurat peste 100.000 de soldaţi lângă graniţă şi tocmai a început manevre militare în Marea Neagră şi în Belarus, încadrând de facto ţara.

Eforturile diplomatice marcate de o serie de apeluri telefonice sâmbătă între liderii occidentali şi Moscova nu au reuşit să atenueze tensiunile din jurul Ucrainei.

 

2. Canada și ... (posibile-scenarii-militare-dacaprc-ccprc-86-rusia-decide-saprc-ccprc-86-atace-ucraina.jpeg)

 

Ce se va întâmpla cu ambasada Australiei din Kiev

 

''Având în vedere deteriorarea situaţiei securităţii cauzată de acumularea de trupe ruse la graniţa cu Ucraina, guvernul a ordonat plecarea personalului de la ambasada Australiei la Kiev şi a suspendat temporar activităţile la ambasada noastră din Kiev'', a declarat ministrul de externe australian, Marise Payne, potrivit unui comunicat difuzat duminică.

Marise Payne a precizat că operaţiunile ambasadei vor fi mutate temporar în oraşul ucrainean Lviv, în apropierea graniţei cu Polonia.

Guvernele Australiei şi Noii Zeelande şi-au avertizat cetăţenii aflaţi în Ucraina să părăsească ţara imediat, în timp ce temerile asupra unei invazii ruse cresc.

 

Rusia efectuează exerciţii navale în Marea Neagră, alimentând astfel temerile



Pe fondul tensiunilor crescute dintre Rusia şi Ucraina, ambele ţări şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Ucraina atât timp cât sunt încă disponibile zboruri comerciale.

Rusia efectuează manevre comune cu Belarus, precum şi exerciţii navale în Marea Neagră în cadrul unei serii de activităţi militare în apropierea Ucrainei, alimentând astfel temerile privind o invazie iminentă în ţara vecină. Moscova neagă orice fel de intenţie în acest sens, dând vina pe Kiev şi Occident pentru actuala criză.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel