Canada, regim vize pentru români. PRECIZARE de ultimă oră

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
oameni
oameni

Marţi, 16 octombrie, senatorul Cristian-Sorin Dumitrescu, preşedintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Senatului României a participat la întâlnirea Comisiilor pentru politică externă din cadrul Senatului şi Camerei Deputaţilor cu delegaţia Asociaţiei Parlamentare Canada-Europa (APCE), condusă de deputatul Scott Simms, preşedintele Asociaţiei, delegație aflată în vizită oficială în România.

În cadrul intervenţiei sale, Dumitrescu a subliniat bunele relaţii de cooperare dintre România şi Canada, precum şi faptul că România este un susţinător puternic al întăririi cooperării dintre Canada şi Uniunea Europeană. De asemenea, a mulţumit Canadei pentru rolul pe care îl are în întărirea capacităţilor de apărare ale României şi a arătat că această cooperare este deosebit de importantă, în contextul în care ambele state NATO acţionează susţinut pentru creşterea compatibilităţii tuturor acestor capacităţi.

În acest sens, senatorul Dumitrescu a subliniat că Parteneriatul Estic şi Sinergia Mării Negre vor reprezenta prioritățile Parlamentului României pentru Conferinţa interparlamentară privind politica externă şi de securitate comună şi politica de securitate şi apărare comună, conferință ce va avea loc la Bucureşti în perioada 7 -8 martie, cu ocazia Preşedinţiei României la Consiliul UE. (formularea inițială: În acest sens, senatorul Dumitrescu a subliniat că Parlamentul României va avea ca priorităţi în cadrul Conferinţei interparlamentare privind Politica Externă şi de Securitate Comună şi Politica de Securitate şi Apărare Comună, ce va avea loc la Bucureşti în perioada 7 -8 martie, cu ocazia Preşedinţiei României la Consiliul UE, Parteneriatul Estic şi Sinergia Mării Negre.)

Cooperare extinsă

Senatorul Dumitrescu a menţionat că România va promova, în perioada în care va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o cooperare extinsă în domenii de importanţă pentru ambele părţi, cum ar fi dezvoltarea relaţiilor economico-comerciale.

Moment istoric

Scott Simms a apreciat oportunităţile pe care le oferă România pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi a menţionat că ridicarea vizelor pentru cetăţenii români reprezintă un moment istoric pentru întărirea relaţiilor dintre cele două state. De asemenea, preşedintele Comisiei pentru politică externă a menţionat că nu există un risc pentru limitarea regimului actual de vize pentru cetăţenii români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel