Camionagiu, pericol public pe șoselele din România, arestat după ce a dat toate aparatele peste cap: alcoolemie de 3,81 la mie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un şofer de TIR turc a fost arestat preventiv, după ce în urmă cu două zile a fost prins băut la volan, iar poliţiştii au aflat că intenţiona să-şi continue cursa până în Bulgaria, au informat, joi, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi. 

ărbatul a atras atenţia poliţiştilor pe DN 7, la Călimăneşti, pentru că mergea haotic cu autotrenul, în urma testării cu aparatul alcooltest el fiind găsit cu o alcoolemie de 1,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar după recoltarea de sânge aceasta a ajuns la aproape 4 la mie.

'Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 28.03.2023, în jurul orei 16,40, inculpatul, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor marca Renault şi semiremorcă marca Schmitz, din direcţia Sibiu - Râmnicu Vâlcea, pe raza localităţii Călimăneşti, zona Seaca, judeţul Vâlcea, pe DN 7, având o traiectorie haotică, a fost observat de către un echipaj de poliţie, care a pornit în urmărirea acestuia, inculpatul oprind după circa un kilometru. Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, inculpatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, rezultând o alcoolemie de 3,81 la mie', se arată în comunicatul transmis de procurorii vâlceni.

Bărbatul a fost reţinut după ce s-a aflat că intenţiona să îşi continue deplasarea către Bulgaria, iar joi a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Brezoi care au decis ca el să fie cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului în stare de arest preventiv, potrivit Agerpres.

 

Vezi mai departe

Imagini incredibile cu Ana Morodan, surprinsă în trafic înainte de a fi reținută de polițiști / VIDEO

 

Ana Morodan,  supranumită și „contesa digitală“, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. Ea a fost prinsă băută și sub influența substanțelor psihoactive la volan, deși avea permisul suspendat. O filmare din trafic a surprins-o pe Ana Morodan cu puțin timp înainte de a fi trasă pe dreapta de polițiști. Imaginile vorbesc de la sine.

Imagini incredibile surprinse de un alt participant la trafic pe un bulevard din capitală o arată pe Ana Mordoan la volanul mașinii sale mergând, aproape adormită, pe mai multe benzi de circulație și chiar taie linia dublă continuă, mergând pe contrasens. La un moment dat, chiar se vede cum lovește o mașină. 

"Am condus fără carnet. Nu am consumat nicio substanță, doar am condus fără carnet. Am luat pastile de somn că sunt insomniacă. N-am primit semnale de la polițiști. Sunt foarte ok. Am condus fără carnet, frate, nu am făcut alte prostii", a spus Ana Morodan la sediul Poliției.

Ana Morodan s-a ales în mai puțin de 12 ore cu trei dosare penale și a fost implicată în două incidente rutiere: conducerea mașinii cu permisul suspendat, consum de substanțe stupefiante interzise și refuzul recoltării de probe biologice. Ea a fost depistată în trafic în zona de Nord a Capitalei, marți la ora 16:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel