Cafea cu gheaţă, perfectă pentru zilele calde de vară. Cum prepari cea mai aromată cafea răcoritare

Cafea cu gheaţă, perfectă pentru zilele calde de vară. Cum prepari cea mai aromată cafea răcoritare (sursa foto: Pexels)
Cafea cu gheaţă, perfectă pentru zilele calde de vară. Cum prepari cea mai aromată cafea răcoritare (sursa foto: Pexels)

Cafea cu gheaţă, varianta perfectă pentru iubitorii acestei licori în zilele toride de vară, când o ceaşcă aburindă nu mai este la fel de îmbietoare. Vă puteţi bucura de aceeaşi tărie a cafelei sau puteţi face o variantă mai slabă, urmând trucurile de mai jos.

Cafea cu gheaţă. Ingrediente

 

Un Espresso dublu (sau o cafea foarte scurtă și puternică după metoda dvs. obișnuită)
Lapte semi-degresat (sau altfel de lapte preferat)
Gheaţă
zahăr 

Citeşte şi: Cum faci cafeaua la ibric perfectă. Ingredientul care îi dă savoare cafelei de dimineaţă

Mod de preparare

 

Pregătiți o cafea scurtă și tare. Un espresso dublu funcționează cel mai bine

Topiți o linguriță de zahăr în cafeaua fierbinte.

Se toarnă cafeaua peste o jumătate de pahar înalt în care aţi pus cuburi de gheață (puteţi să folosiți gheață făcută din cafea congelată pentru a împiedica diluarea băuturii!

Completați cu lapte și amestecați.

Citeşte şi: Cafea grecească tradiţională. Începe-ţi dimineţile cu arome care te duc cu gândul la vacanţă

 

Pentru un plus de savoare...

 

În cea mai simplă formă, cafeaua cu gheață poate fi doar ... Gheață și cafea. Dar există o mulțime de variante. Puteți să adăugaţi în loc de zahăr şi lapte poate puţin sirop și frişcă sau chiar o lingură de înghețată (stil plutitor sau amestecată în băutură).

 

Cine a inventat cafeaua cu gheață?

 

Cea mai veche referință găsită pare a fi din scrierile din timpul bătăliei de la Mazagran din 1840 - unde soldații francezi s-au răcorit cu cafea cu gheață, după ce au adăugat apă când au rămas fără lapte. Când s-au întors în Franța, au adus noua reţetă la cafenelele locale și l-au numit „café mazagran”, potrivit Pact Coffee.

 

Cafeaua cu gheață şi efectul de trezire

 

Există o diferență între cafeaua cu gheață și cea rece. Cafeaua cu gheață este doar asta - cafeaua fierbinte care a fost răcită prin adăugarea cuburilor de gheață. Asta înseamnă că conținutul de cofeină va fi exact același lucru ca și când ai fi băut cafeaua simplă. Prepararea cafelei la rece este o chestiune diferită - se prepară folosind apă rece, despre care se crede că extrage mai puțină cofeină, astfel încât s-ar putea să aibă mai puțină cofeină.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy