Cafea grecească tradiţională. Începe-ţi dimineţile cu arome care te duc cu gândul la vacanţă

Cafea grecească tradiţională. Începe-ţi dimineţile cu arome care te duc cu gândul la vacanţă (sursa foto: Flickr)
Cafea grecească tradiţională. Începe-ţi dimineţile cu arome care te duc cu gândul la vacanţă (sursa foto: Flickr)

Cafea grecească tradiţională, un mod perfect de a începe dimineaţa când ţi-e dor de o vacanţă pe plajele elene.

Cafeaua grecească se prepară uşor şi are un gust deosebit. Aceasta se poate face în mai multe variaţii, în funcţie de cât de dulce o preferaţi.

 

Cafea grecească tradiţională. Ce vă trebuie?

 

Ingrediente:

Cafea grecească măcinată

Apă rece

Zahăr (după preferinţe)

 

Pentru preparare:

Briki (ibric)

Ceşti mici de cafea (Demitasse)

 

Cum se prepară cafeaua grecească

 

Măsurați o ceașcă plină de cafea cu apă (aproximativ 75-90 ml) și turnați în briki. Dacă preparați mai mult de o cafea, asigurați-vă că briki-ul dvs. este suficient de mare, veți avea nevoie de spațiu pentru a lăsa spuma să se formeze.

Adăugați 2 lingurițe de cafea și 2 lingurițe de zahăr pentru fiecare ceașcă de cafea și amestecați. Acest raport este pentru o cafea oarecum puternică.

Așezați briki-ul pe foc mic.

Lăsați cafeaua să se încălzească foarte încet (mențineți flacăra foarte-foarte scăzută). Nu lăsați cafeaua nesupravegheată.

Odată ce începe să clocotească şi să formeze spumă, ridicați briki-ul ușor de pe foc până când spuma / bulele se așează și apoi puneți-o din nou pe foc și lăsați-o să înceapă să spumeze, după care închideţi. Acest pas este important pentru a obține o cafea bună.

Nu doriți să o lăsați să fiarbă pentru că nu va avea acea cremă / caimac deasupra, dar nu doriți nici să nu fie fiartă destul, deoarece veţi gusta zaţ-ul din cafea.

Se toarnă în ceașca de cafea. Dacă faceți mai mult de una, puneţi caimacul în fiecare ceașcă de cafea.

Serviți cana pe o farfurioară mică, alături de un pahar cu apă rece.

 

Dacă vă place această reţetă, puteţi vedea şi: Cum faci cafeaua la ibric perfectă. Ingredientul care îi dă savoare cafelei de dimineaţă

 

Tipuri de cafea grecească în funcție de proporțiile ingredientelor

 

Cafeaua grecească este preparată în funcție de preferință și există patru tipuri principale. Pentru fiecare tip veți avea nevoie de cantități diferite de zahăr și cafea. Încercați să experimentați pentru a afla care se potrivește gustului dvs.

„Sketos” (simplu, fără zahăr): Dacă vă place cafeaua fără zahăr, adăugați doar 1 linguriță de cafea.

„Metrios” (dulceață medie): 1 linguriță de cafea, 1 linguriță de zahăr

„Glykos” (dulce): 1 linguriță de cafea, 2 linguri de zahăr

„Vary glykos” (cafea dulce extra-puternică): 3 lingurițe de zahăr și 2 lingurițe de cafea

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy