Ca în povestea pentru copii „Petrică și lupul“, un român din Olanda a ținut toată noaptea vecinii treji

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat român a fost arestat în Hooge Mierde, în Olanda, după ce a strigat după ajutor în mod fals, declanșând o reacție în lanț a autorităților și a vecinilor.

Un bărbat român a fost arestat în Hooge Mierde, săptămâna trecută, după ce a strigat după ajutor în mod fals, generând o intervenție de urgență de proporții. Incidentul a stârnit o serie de căutări ample și a implicat resurse considerabile ale autorităților locale.

Vecinii au fost cei care au alertat autoritățile, după ce au auzit strigătele de ajutor ale bărbatului în zona pădurii. Eforturile de căutare au implicat șapte unități de poliție, un câine de căutare și chiar un elicopter al poliției. Cu toate acestea, după strigătele inițiale, bărbatul a încetat să mai comunice, iar autoritățile nu au mai putut lua legătura cu el.

În final, un bărbat român a fost identificat și găsit în zonă. Cu toate că nu a putut oferi o explicație clară cu privire la prezența sa în acel loc sau la strigătele de ajutor, acesta a negat că ar fi avut vreo legătură cu incidentul. Cu toate acestea, polițiștii au dezvoltat suspiciuni cu privire la el, considerând că el ar fi fost cel care a strigat inițial după ajutor.

Strigăt fals de ajutor: român arestat în Olanda

 

Într-o încercare de a clarifica situația și de a elimina orice ambiguitate, autoritățile l-au pus pe bărbatul român într-o situație similară. Acesta a fost rugat să strige "ajutor" în mijlocul unei mlaștini, cu voce tare și repetat. Inițial, bărbatul a crezut că este o glumă, dar tonul serios al polițiștilor l-a determinat să coopereze. În cele din urmă, a devenit clar că vocea sa era cea care provocase starea de alertă inițială.

Asta a dus la o recunoaștere rapidă din partea comunității locale, care a identificat imediat vocea ca fiind sursa strigătului de ajutor care i-a ținut treji pe mulți în timpul nopții. Confruntat cu aceste dovezi, bărbatul român a fost arestat pentru distribuirea intenționată de strigăte false de ajutor, o faptă gravă care a dus la o mobilizare extinsă a serviciilor de urgență.

Persoana în cauză va trebui să răspundă în instanță pentru acțiunile sale, în fața justiției. Cu toate că întreaga situație poate părea ca o glumă proastă, consecințele pentru generarea unor alarme false sunt serioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel