C. T. Popescu: Meleşcanu cenzurează Departamentul de Stat al SUA

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îl acuză pe ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, că cenzurează Departamentul de Stat al SUA. Declarația vine după ce ministerul român de Externe a emis un comunicat de presă în care nu a informat că la întâlnirea dintre Meleșcanu și secretarul de stat american Michael Pompeo s-a discutat și despre corupția din România.

 „Iată ce face Meleşcanu – cenzurează Washington, Departamentul de Stat al SUA, el cu de la sine putere, crezând în orbirea sa, ca să nu spun altfel, că asta se şi poate, să ascunzi că Departamentul de Stat a discutat tocmai despre subminarea instituţiilor statului român prin corupţie şi că Pompeo s-a arătat foarte îngrijorat de slăbirea luptei anticorupţie în România, care o vulnerabilizează în faţa Rusiei. Nici cuvintele corupţie, subminare, agresiunea Rusiei nu au apărut în comunicatul Ministerului de Externe”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

 Ministrul Afacerilor Externe s-a întâlnit, luni, cu secretarul de stat american Michael Pompeo, la Washington.

MAE nu a menționat în comunicatul de presă și tema corupției din România discutată de cei doi oficiali, în schimb o face Departamentului de Stat al SUA.

„E important ca România să facă eforturi pentru a combate corupţia, care îi subminează instituţiile democratice şi promovează influenţa răuvoitoare a adversarilor", se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel