C.T. Popescu, despre Meleşcanu: "Să i-o spună lui mutu de la manutanţă. Trebuie să răspundă penal"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Cristian Tudor Popescu a comentat la cald declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a cerut demisia minsitrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, în urma organizării defectuoase a procesului de pentru românii din diaspora. Jurnalistul este de părere că mai mulţi oameni din MAE trebuie să îşi dea demisia şi să răspundă penal, inclusiv ambasadorii din statele unde au fost probleme.

"PSD pierde şi din cele 23% pe care le-a luat acum la vot şi pierde enorm. Consecinţele vor fi şi mai catastrofale pentru PSD decât au fost duminică. (...) După părerea mea, ar trebui ca doamna Dăncilă să îi demită pe cei doi (Teodor Meleşcaanu şi Carmen Dan - nr. red.), chiar dacă nu pe loc, ca să nu pară că s-a conformat imediat cererii preşedintelui, dar într-un timp scurt să îi demită, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

 

CTP: Miniştrii şi ambasadorii să răspundă penal. A fost cu premeditare

 

Jurnalistul a mai precizat că votul românilor a fost îngreunat cu intenţie de către autorităţi, la fel ca în 2014, motiv pentru care responsabilii ar trebui să răspundă penal.

"Mai trebuie demişi nu numai miniştri aceştia doi, trebuie demişi nişte ambasadori, nişte persoane responsabile din aparatul MAE. Pentru că ce s-a întâmplat în procesul de votare din străinătate a fost făcut cu premeditare. După ce în 2014 s-a întâmplat ce s-a întâmplat, în 2019 să spui că au fost doar nişte greşeli, o proastă adminsitrare, cum spune domnul Meleşcanu, asta poţi să i-o spui lui mutu de la manutanţă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, MESAJ după BLOCAREA votului din Diaspora: Solicit DEMISIA IMEDIAT !

În mod evident, a fost vorba de premeditare. Şi oamenii din teren, din ambasade, trebuie cercetaţi şi demişi. Eu cred că trebuie să răspundă penal în faţa justiţiei atât domnul Meleşcanu, cât şi doamna Carmen Dan, pentru că şi în ţară a fost organizat defectuos votul, precum şi responsabili din aparat. Toţi trebuie să răspundă penal. Pentru că împiedicarea cetăţenilor să îşi exercite un drept fundamental prevăzut în constituţie este o infracţiune gravă, cu caracter penal", amai declarat jurnalistul, la acelaşi post de televiziune.

 

CTP: "În MAE sunt oameni din vremea ceauşistă. Îşi dau funcţiile din generaţie în generaţie"

 

Cristian Tudor Popescu susţine că indiferent ce legi se dau sau cât de mult se va moderniza procesul de vot pe viitor, problema va fi tot la oamenii vechi din instituţii care vor face tot ce li se va cere la nivel politic.

"Aici nu e vorba de legi, de tehnologie, de soft, de vot electronic. Aici e vorba de oameni. (...)  Dacă vă duceţi în ambasade mari ale României din Europa o să cconstataţi prezenţa a tot felul de inşi rămaşi din perioada ceauşistă care formează o pâslă, o reţea prin toate ambasadele. Indiferent ce ambasador vine, dedesubt sunt ăştia. În zona MAE sunt nişte clanuri care îşi transmit funcţiile din generaţie în generaţie. Aceştia sunt cei care au făcut ce au făcut în 2014 şi acum, bătaia asta de joc sinistră la adresa cetăţenilor. Până când inşii ăştia nu vor fi înlăturaţi, putem să schimbăm toate legile şi să aducem cele mai performante softuri din lume, ei vor face tot ce li se cere de către un anumit factor politic, la un moment dat, aşa cum am văzut", a conchis Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel