Bulgaria. Starea de URGENȚĂ, prelungită până la 30 noiembrie, din cauza epidemiei de COVID

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
oameni_masti_bulgaria
oameni_masti_bulgaria

Miercuri a fost aprobată prelungirea până la 30 noiembrie a stării de urgenţă epidemică la nivel naţional pentru a limita răspândirea coronavirusului, anunţă Guvernul bulgar.

 

Decizia a fost anunțată miercuri de Guvernul de la Sofia într-un comunicat, potrivit Agerpres. Starea de urgenţă epidemică a fost declarată iniţial la data de 4 mai pentru o perioadă de o lună, în locul stării de urgenţă instituite la 13 martie, şi prelungită apoi de mai multe ori. Ultima prelungire urma să expire la sfârşitul lui septembrie.

Prelungirea stării de urgenţă epidemică şi implementarea măsurilor antiepidemice au ca scop să reducă impactul COVID-19 asupra sănătăţii publice şi a sistemului sanitar, a precizat Guvernul de la Sofia.

„Acest lucru este deosebit de important pentru protejarea sănătăţii şi vieţii persoanelor cu risc crescut de a face forme severe de boală - vârstnici, persoane cu boli cronice şi oncologice şi cu imunitate compromisă, în timpul propagării simultane a gripei sezoniere şi COVID-19”, potrivit agenției bulgare de presă BTA.

În ultimele 24 de ore, în Bulgaria au confirmate 109 cazuri noi de infectare cu coronavirus, dintr-un număr de 3.049 de teste RT-PCR. Bilanţul total al cazurilor de infectare a ajuns la 19.123, dintr-un total de 499.066 de teste. Numărul deceselor a ajuns la 767. Până miercuri, 1.063 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus. Numărul cazurilor active era, până miercuri, de 4.608, în spital fiind internați 716 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 31 la Terapie intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel