Bulgaria spune că a vândut arme României, nu Ucrainei

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Apar noi detalii despre livrarea masivă de arme dinspre Bulgaria către Ucraina. Bulgaria spune că a vândut armele către România, SUA și Anglia, nu către Ucraina. 

Copreşedintele partidului "Continuăm Schimbarea" (PP), fostul premier bulgar Kiril Petkov, a comentat afirmaţiile referitoare la Bulgaria din publicaţia germană "Die Welt", care titrează "Cum a salvat în secret Ucraina cea mai săracă ţară din UE cu arme şi combustibil".

Ziarul susţine faptul că în ciuda situaţiei politice interne dificile, guvernul condus de Petkov a reuşit să exporte indirect arme şi combustibil în Ucraina prin intermediari şi companii private.

"Nu au existat exporturi directe de arme către Ucraina. Partenerii noştri din România, SUA şi Anglia au cumpărat arme din industria bulgară, unele dintre aceste arme au ajuns în Ucraina. Ne bucurăm că în articolul 'Die Welt' scrie că Bulgaria a avut un rol fundamental şi se află de partea corectă a istoriei", a declarat Petkov.

Bulgaria: Nu am exportat direct către Ucraina

 

Copreşedintele PP, Asen Vasilev, a precizat că decizia anterioară a Adunării Naţionale privind asistenţa tehnică militară a fost respectată - nu există exporturi directe din Bulgaria către Ucraina, dar Bulgaria a făcut tot posibilul pentru a ajuta Ucraina să câştige acest război. "Bulgaria a exportat motorină în Ucraina prin companii private. Acest lucru a fost important şi pentru armata ucraineană.

Nu există un program guvernamental pentru asta. Pentru prima dată, Bulgaria nu este citată într-un mod negativ. Cel mai mare ziar din Germania afirmă că Bulgaria a salvat Ucraina în primele luni de război", a subliniat Petkov, conform Dariknews, citat de Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel