Bulgaria. Record de spitalizări şi de infectări cu COVID-19. Autoritățile, în alertă maximă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pacienti_covid_bulgaria
pacienti_covid_bulgaria

Vineri un nou record de spitalizări a fost raportat de autăritățile bulgare. 8.082 de cazuri noi COVID, 278 de noi internări şi 670 de pacienţi în stare gravă, în ultimele 24 de ore, a informat vineri Ministerul Sănătăţii citat de EFE și Agerpres.

Noile cazuri detectate în această ţară de 7 milioane de locuitori au ajuns la 4.008, iar numărul deceselor la 102, astfel încât numărul total al morţilor de la începerea pandemiei a crescut la 11.817.

Bulgaria este a patra ţară din Uniunea Europeană (UE) cu cea mai mare rată a deceselor, cu 157 de morţi la un milion de locuitori în ultimele 14 zile. Bulgaria va paraliza timp de zece zile, începând de luni, orice activitate socială şi o bună parte a celei economice ca urmare a creşterii fără precedent a numărului de contagieri, de spitalizări şi de decese asociate COVID-19.

De asemenea, în această ţară, una dintre cele mai lente în administrarea vaccinurilor din Europa, a fost reluată vineri dimineaţă imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca, după unda verde primită de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). Până în prezent aproximativ 4 % din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin, în total 356.052 de persoane, reprezentând mai puţin de jumătate decât media din UE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel