Bulgaria intră în Schengen la 1 ianuarie. România NU

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Bulgaria a reușit să se detașeze de România, cu care a fost la pachet în ultimii ani.

Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European pentru preşedinţia Comisiei Europene, face un anunț pe care România îl așteaptă, la rândul ei, de ani buni, și anume faptul că  Bulgaria va intra în Schengen la 1 ianuarie 2019. Informația a apărut astăzi în presa bulgară, însă era așteptată atâta vreme cât țara vecină a fost invitată să adere la euro, chiar de anul viitor, în timp ce România este din ce în ce mai izolată în UE.

Presa bulgară titrează faptul că declarația a fost făcută la Bruxelles, în cadrul unei întâlniri cu Țvetan Țvetanov, vicepreședintele partidului de guvernământ GERB.

Aderarea României în spațiul Schengen este blocată după ce PSD și ALDE, care vorbeau astăzi despre patriotism în Parlamentul României, au modificat legile Justiției și Codurile Penale. Mai mult, în ultimii doi ani,  România s-a îndepărtat de valorile europene și de statul de drept. Acest lucru s-a văzut în ultimul raport MCV, devastator pentru România, încurajator pentru Bulgaria.

În schimb, cei care au sabotat șansele României de a intra în Schengen își declarau iubirea față de țară de la tribuna Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel