Britanic, infectat cu o boală care a trecut de la maimuță la om. Variola maimuței, confirmată oficial de Marea Britanie 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu o infecţie virală rară cu variola maimuţei, despre care se crede că ar avea legătură cu călătoriile în Africa de Vest, au anunţat autorităţile sanitare.

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a precizat într-un comunicat că acest caz, la o persoană care a călătorit recent în Nigeria, este tratat la o unitate de experţi în boli infecţioase respiratorii de la Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust din Londra, potrivit Reuters.

„Este important să subliniem că variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între oameni, iar riscul general pentru publicul larg este foarte scăzut", a declarat Colin Brown, director al departamentului clinic şi de infecţii emergente din cadrul UKHSA.

Variola maimuţei este o infecţie virală rară, similară variolei umane, care a fost eradicată în 1980. Deşi variola maimuţelor este mult mai blândă decât variola, majoritatea persoanelor infectate recuperându-se în câteva săptămâni, în cazuri rare poate fi fatală, relatează Mediafax. 

Variola, care a făcut aproximativ 300 de milioane de morţi în secolul al XX-lea, mai mult decât conflictele armate, a fost declarată oficial eradicată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în 1980 datorită efortului global de vaccinare lansat după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Poliomelita, eradicată oficial din august 2020 din Africa datorită vaccinului, rezistă în Asia, Pakistan şi Afganistan unde această boală, care se traduce prin paralizie la copiii mici, rămâne endemică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel