BREXIT. Viorica Dăncilă, DISCUȚII cu Michel Barnier

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, în care cei doi oficiali au analizat cele mai recente evoluţii înregistrate în procesul Brexit, marcate de rezultatul negativ al votului din Parlamentul britanic cu privire la Acordul de retragere, informează guvernul.

„În acest context dificil, discuţiile s-au axat pe definirea strategiei Uniunii Europene în perioada următoare, fiind evidenţiată posibilitatea prelungirii negocierilor în vederea evitării unei retrageri a Marii Britanii fără un acord”, se arată într-un comunicat transmis de executiv.

Prim-ministrul României a arătat apreciere pentru activitatea negociatorului-şef şi a exprimat speranţa că eforturile acestuia se vor concretiza într-un deznodământ pozitiv al procesului Brexit.

Citește și BREXIT. Parlamentul britanic, DECIZIE în legătură cu un al doilea REFERENDUM

Dăncilă a evidenţiat sprijinul României pentru Acordul de retragere, care reprezintă "cel mai bun instrument pentru limitarea impactului generat de procesul Brexit şi garantarea certitudinii juridice pentru cetăţenii europeni şi pentru mediul de afaceri". Totodată, premierul a reconfirmat importanţa menţinerii unităţii UE27 în această etapă decisivă a procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, se arată în comunicat.

Şefa Executivului a subliniat necesitatea continuării pregătirilor la nivelul Uniunii Europene pentru orice posibil scenariu care s-ar putea concretiza în perioada următoare. În acest sens, a reliefat eforturile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene de a avansa adoptarea de o manieră accelerată a tuturor măsurilor de contingenţă, pentru a asigura pregătirea adecvată a Uniunii Europene la data retragerii.

Citește și Parlamentul Britanic AMÂNĂ BREXIT (VIDEO)

În acest context, prim-ministrul a precizat că obiectivul Uniunii rămâne în continuare evitarea unei retrageri dezordonate a Marii Britanii şi fundamentarea unui parteneriat viitor între cele două părţi având la bază valorile şi interesele comune, se mai menţionează în comunicat.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy