BREXIT. Liderul conservatorilor britanici RESPINGE oferta Bruxellesului

Andreea Cosma |
Data publicării:

Liderul conservatorilor britanici respinge oferta Bruxellesului de a ieşi din impasul cu privire la Brexit, cu doar două zile înainte de un nou vot în Parlament asupra acordului privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

"Nu vom accepta o înţelegere care compromite unitatea Regatului Unit", a declarat la BBC preşedintele Partidului Conservator, Brandon Lewis.

El a făcut referire la propunerea făcută ieri de negociatorul şef al Uniunii Europene, Michelle Barnier, care a spus că Marea Britanie ar putea primi dreptul unilateral de a părăsi uniunea vamală după Brexit, însă Irlanda de Nord ar urma să se supună în continuare regulilor europene pentru a fi evitată apariţia unei graniţe fizice cu Irlanda.

Şi liderul deputaţilor nord irlandezi, Nigel Dodds, a respins propunerea făcută de Michelle Barnier despre care spune că este una care nu respectă integritatea economică şi constituţională a Regatului Unit şi nu poate fi pusă în aplicare.

Un nou vot în privinţa acordului de ieşire din Uniunea Europeană urmează să aibă loc marţi la Londra. Mai mulţi parlamentari conservatori au avertizat însă că nu vor susţine nici de această dată propunerea premierului Theresa May, deoarece se tem că aşa numitul backstop-ul irlandez ar putea menţine Marea Britanie legată pe termen nedefinit legată de uniunea vamală.

Backstop-ul este o soluţie menită să împiedice apariţia unei graniţe între Irlanda şi Irlanda de Nord, dar pentru acest lucru este nevoie ca Belfastul să respecte în continuare regulile europene, lucru considerat inadmisibil de către susţinătorii Brexit-ului.

 

[Citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel