Boris Johnson speră acum că Uniunea Europeană va oferi Regatului Unit un acord comercial complet adresând practic o rugăminte ca acordul să nu fie unul mai defavorabil decât cu alții pateneri comerciali ai Europei. Boris Johnson speră să păstreze avantajele pieței unice, iar marfa britanică destinată exportului sa nu fie supusă taxelor vamale, deși nu va mai contribui la bugetul Uniunii Europene.
Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat, miercuri, că nu se aşteaptă ca Uniunea Europeană să ofere Marii Britanii termeni mai nefavorabili decât cei acordaţi altor parteneri comerciali, informează agenţia Reuters.
"Nu cred că se va întâmpla acest lucru, este foarte mult în interesul nostru, în interesul ambelor părţi ale Canalului Mânecii, să existe un acord de liber-schimb cu tarife zero, cote zero, cu toate elementele", a declarat Boris Johnson.
"Sunt absolut încrezător că putem face acest lucru", a subliniat Boris Johnson.
Marea Britanie se va retrage din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie. Londra şi Bruxellesul urmează să negocieze un acord privind relaţiile comerciale post-Brexit, relatează Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
S-a aflat cauza căderii de electricitate din Spania: "Au fost două evenimente importante"
Bogdan Bolojan /
29 apr 2025, 22:25
Luni, 28 aprilie, Peninsula Iberică s-a confruntat cu o întrerupere de curent de proporții, ce a afectat milioane de cetățeni din Spania și Portugalia. Primele explicații oficiale au fost făcute publice de operatorul rețelei de transport al energiei electrice din Spania, Red Eléctrica de España (REE), care a confirmat că prăbușirea sistemului a avut la bază o combinație de factori tehnici, în special o cădere bruscă a producției de energie solară, ceea ce a dus la o reacție în lanț în rețea.