BOMBĂ. ICCJ a motivat CONDAMNAREA lui Vâlcov

Andreea Cosma |
Data publicării:

Instanţa Supremă a publicat motivarea care a stat în spatele sentinţei primite de Darius Vâlcov în urmă cu un an. Judecătorii scriu că oficialul de la Guvern a deturnat prestigiul funcției și a ”albit” mita.

Este vorba despre dosarul în care procurorii anticorupţie l-au acuzat că a mascat mita primită de la un om de afaceri prin cumpărarea unor tablouri pe care le-ar fi ascuns, unele dintre el chiar în cimitir.

Judecătorii ÎCCJ mai spun că ,,infracțiunile de trafic de influență și de spălare a banilor au fost dovedite dincolo de orice îndoială rezonabilă."

Totodată, în document mai apare şi o informaţie potrivit căreia consilierul premierului ar fi minţit la testul cu detectorul de minciuni, un test cerut chiar de el. 

Motivarea condamnării are circa 300 de pagini şi vine la un an după ce completul de trei de la ÎCCJ format din Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu, l-a condamnat în primă instanţă pe Darius Vâlcov la 8 ani.

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Pedepsele au fost contopite, fiind aplicată pedeapsa cea mai mare, la care a fost adăugat un spor. Totodată, se confiscă de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind menţinut sechestrul asigurător dispus de procurorii DNA. Decizia nu este definitivă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel