Bogdan Trif: "România, destinație turistică pentru 365 de zile"

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:

România va dobândi caracterul de destinaţie pentru 365 de zile dacă în regiunile montane vor fi dezvoltate obiective pentru ca aceste zone să fie atractive pentru turişti în orice zi a anului, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Acesta a inspectat marţi stadiul lucrărilor pentru "Sania de vară" din oraşul Borsec, judeţul Harghita, proiect pentru care Ministerul Turismului a decontat prima tranşă de bani în valoare de 776.000 lei.

De asemenea, Bogdan Trif a vizitat şi şantierul de lucrări de la centrul balneoclimateric din Borsec, proiect finanţat tot prin Ministerul Turismului.

"Am ţinut neapărat să văd progresul acestui proiect finanţat de Ministerul Turismului şi mă bucur că autorităţile locale de aici au demarat lucrările pentru sania de vară, mai ales că Ministerul Turismului a plătit deja contravaloarea primei tranşe. Aşteptăm cea de-a doua factură pentru echipamentele necesare construirii acestei instalaţii. Aşa cum am spus şi când am semnat contractul, este important ca în regiunile montane să dezvoltăm obiective pentru ca aceste zone să fie atractive pentru turişti în orice zi a anului şi astfel, România va dobândi caracterul de destinaţie pentru 365 de zile", a spus Trif, conform unui comunicat.

Acesta a reamintit că în ultima perioadă a semnat mai multe contracte de finanţare pentru diferite proiecte din întreaga ţară.

"Vorbim de o pârtie de schi la Borşa, modernizarea şi extinderea Delfinariului din Constanţa, dar şi construirea unui port turistic la Dunăre. Toate sunt proiecte extrem de importante pentru ţara noastră şi aceste investiţii fac parte din obiectivele prioritare ale programului de guvernare. Insist să trag un semnal de alarmă pentru
autorităţile locale care nu au depus până acum documentaţiile tehnico-economice la Ministerul Turismului pentru proiectele ce se regăsesc în Masterplanul de
investiţii. Reamintesc că am simplificat procedura de depunere a acestor dosare pentru ca autorităţilor locale să le fie mult mai uşor în demararea proiectelor de
interes turistic", a afirmat ministrul Turismului.

În urma verificărilor, ministrul Turismului s-a declarat mulţumit de progresele realizate de autorităţile locale pentru construirea parcului de aventură, se mai menţionează în comunicat.

Contractul de finanţare pentru "Sania de vară" din oraşul Borsec a fost semnat în urmă cu trei luni, iar investiţia se ridică la peste 5 milioane de lei, sumă pentru
care Ministerul Turismului contribuie cu 90% din investiţia de bază.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel