Bogdan Despescu: Dosar penal în cazul pacientului 17 cu noul coronavirus

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a declarat că în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora se ştia din 7 martie despre faptul că pacientul de la spitalul „Gerota”, ofiţer în rezervă al MAI, are coronavirus. Bărbatul a fost în Israel și s-a întors în țară în 26 februarie.

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a anunţat că a fost deschis un dosar penal cu privire la pacientul de la Spitalul „Gerota".

Dosarul penal vizează infracţiunea de comunicare sau răspândire de informaţii false și a fost deschis după ce, în spaţiul public, ar fi apărut informaţii potrivit cărora se ştia din 7 martie că fostul angajat MAI este confirmat cu noul virus.

„Nu putea să existe un asemenea mesaj în ziua de 7 martie având în vedere că testul cu privire la pacient a fost confirmat în seara de 9 martie. (...) Având în vedere situaţia creată, la nivelul Poliţiei Române s-au iniţiat cercetări, s-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire de date şi informaţii false", a spus Bogdan Depescu.

Acesta a adăugat că bărbatul a fost în Israel și s-a întors în țară în 26 februarie.

 

Ar fi împărțit mărțișoare mai multor persoane

 

Întrebat dacă este adevărat că a împărțit mărțișoare mai multor persoane, Despescu a răspuns că se fac verificări și va fi stabilit întreg parcursul acestuia, până la internare.

Bărbatul din Bucureşti confirmat luni cu noul coronavirus a fost internat în data de 5 martie, cu simptome complet diferite faţă de cele obişnuite în cazul pacienţilor infectaţi cu virusul 2019-nCoV, informa Grupul de Comunicare Strategică.

La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat simptome pulmonare agresive, fapt ce i-a determinat pe medici să ceară efectuarea testului pentru COVID – 19. Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI şi are 60 de ani.

Inițial, pacientul a afirmat că nu a călătorit recent în niciun stat aflat în zonele considerate de risc maxim, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel