BNR, răspuns după mutarea PSD-ului cu AURUL României

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Daniel Dăianu, consilier al Băncii Naţionale, a reacţionat cu privire la proiectul de lege depus la Senat de Liviu Dragnea si Şerban Nicolae. Un proiect care prevede modificarea Legii de funcţionare a BNR şi prin care cei doi politicieni cer ca 95% din aurul României să fie repatriat. 

"Aurul României trebuie să fie cât mai bine protejat. Aşa cum rezervele României sunt plasate astfel încât să fie protejate şi ca valoare, şi fizic. (...) Poţi să faci diverse operaţiuni mai mult sau mai puţin riscante. Punctul meu de vedere este că nu e bine să faci operaţiuni cu rezervele de aur. (...) Important este ca rezervele ţării să fie bine protejate. Eu cred că important pentru România e să facem plasamente acolo unde avem certitudinea, pe baza unei analize geopolitice, că sunt protejate mai bine. (...) Banca Angliei nu poate să facă operațiuni având drept colateral aurul de la BNR", a declarat, la Digi24, Daniel Dăianu, Membru al Consiliului de administraţie al BNR.

Proiectul de lege depus de Şerban Nicolae şi liderul PSD prevede ca BNR să lase în exteriorul țării numai 5% din rezerva totală a României deoarece, potrivit iniţiatorilor, de 10 ani România ţine o mare parte din aur în banca Angliei şi nu primeşte dobândă, ba chiar plăteşte chirie pentru a-l ţine acolo.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel