BNR, atac la PSD. Avertisment pentru toți ROMÂNII

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

BNR avertiează românii că după data de 25 aprilie creditele vor deveni mult mai mari și mai greu accesibile. Reprezentanții Băncii Naționale spun că "legea anti lăcomie" promovată de PSD creează derută chiar și în rândul celor mai experimentați bancheri, care nu înțeleg prevederile. 

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR spune că în continuare legea lăcomiei le dă foarte mari bătăi de cap, nici bancherii experimentați neînțelegând pentru moment prevederile acestei legi și cum se va aplica. 

"Va fi foarte greu pentru un român să mai ia un credit. (...) S-a tot vorbit ca profiturile băncilor sunt excepționale. Fals. S-a vorbit și că această lege va scădea ROBOR-ul și românii vor avea credite mai mici, ceea ce este din nou fals. Îmi pare rău că toate premisele sunt false. (...) Actuala legislație din România este una anti-bancară și va duce la scăderea creditării. Impactul pe economie va fi serios, creditele se vor da mai greu și vor fi mai scumpe în momentul în care băncile vor considera că nu mai fac față la taxele pe care Guvernul le pregătește. Va fi o decizie de afaceri pe care băncile o vor lua. Toate aceste efecte se vor vedea după prima plată, adică dupa 25 aprilie," a spus Dan Suciu la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel