Biserica a mutat Sfântul Gheorghe în a doua zi de Paște. Vezi MOTIVUL

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Peste un milion de români care poartă numele Sfântului Gheorghe îşi vor amâna în mod excepţional, onomastica de anul acesta.

Pentru că sărbătoarea Marelui Mucenic, prăznuit pe 23 aprilie, cade în Săptămâna Mare, dedicată postului şi rugăciunii, Sfântul Sinod a decis s-o mute pe 29, în a doua zi de Paşte, informează stirileprotv.ro. Potrivit bisericii petrecerile şi mesele îmbelşugate nu îşi au locul marţea viitoare în Săptămâna Patimilor pentru credincioşii ortodocşi.

Atunci aceştia sunt aşteptaţi în primul rând la Denie. Astfel s-a luat decizia amânării sărbătorii, conform Tipicului Sfântului Sava, pe baza căruia biserica ortodoxă îşi desfăşoară slujbele.

Preot Sică Bănică, inspector eparhial, Arhiepiscopia Dunării de Jos: „Partea liturgică a sărbătorii se mută în a doua zi de Paşte, pentru ca să poată fi păstrată perioada aceasta de postire şi de meditaţie lăuntrică”.

Şi în 2011, Sfântul Gheorghe a fost „mutat”. Aceeaşi sărbătoare a picat chiar în Sâmbăta Mare aşa că a fost amânată tot după Paste.

În tradiţia populară Sfântul Gheorghe este protectorul naturii înverzite, al vitelor și oilor. Dacă plouă în ziua în care este pomenit e semn că urmează un an cu recolte bogate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel