Bilanțul sumbru din Ucraina: Peste 3000 de civili nevinovați au fost uciși

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Biroul ONU pentru drepturile omului (OHCHR) a anunțat luni că numărul civililor uciși în Ucraina de la începutul invaziei rusești, la 24 februarie, a depășit 3.000 de persoane.

Bilanțul arată că 3.153 de persoane au fost ucise până în prezent ceea ce reprezintă o creștere cu 254 de persoane față de vineri. OHCHR a precizat că este probabil ca numărul real să fie considerabil mai mare.

Majoritatea victimelor au fost ucise de echipamente explozive cu o zonă de impact largă, cum ar fi lovituri cu rachete și bombe, a precizat biroul pentru drepturile omului.

Rusia numește acțiunile din Ucraina o „operațiune specială" și neagă că loviturile sale vizează ținte civile, relatează Mediafax.

Trupurile soldaților ruși, abandonate în morgile din Ucraina

 

Corpurile a peste 1.500 de soldaţi ruşi zac în morgile din Dnipro, mare oraş industrial din estul Ucrainei, a declarat  adjunctul primarului, Mihail Lâsenko, citat de AFP.

"Avem în morgile din Dnipro peste 1.500 de soldaţi ruşi morţi, pe care nimeni nu vrea să-i recupereze", a declarat responsabilul ucrainean într-un interviu pentru media de limba rusă Nastoiaşcee Vremea (un proiect comun al Vocii Americii şi RFE/RL).

El a lansat un apel mamelor din Rusia să vină să-şi ia acasă copiii, potrivit portalului Dnipro.info.

Trupurile soldaţilor zac în patru frigidere, nu au fost incinerate sau înhumate în gropi comune, în speranţa ca măcar unele mame să poată veni să-şi ia acasă fiii, a insistat primarul adjunct din Dnipro, remarcând:"Oricum ar fi, ei sunt copiii cuiva!".

Autorităţile ucrainene sunt dispuse să ajute la transportarea corpurilor neînsufleţite ale soldaţilor ruşi în Rusia, a declarat Lâsenko.

Armata rusă a comunicat la 25 martie că pierderile sale se cifrează la 1.351 de militari de la începutul ofensivei în Ucraina în 24 februarie, în timp ce un bilanţ precedent consemna la 2 martie 498 de soldaţi ucişi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel